Pobjeda nad "zbornajom" otvara vrata F8

Dvije prvoplasirane ekipe sa turnira u Palermu izboriće plasman na finalni turnir. U grupi sa našom reprezentacijom i Rusijom su i domaćin Italija i Njemačka
0 komentar(a)
Saša Mišić, Foto: Reuters
Saša Mišić, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.02.2018. 09:42h

Četiri dana priprema u Kataniji je za crnogorskim vaterpolistima, vrijeme je za početak novoformiranog takmičenja pod okriljen Evropske plivačke federacije (LEN).

"Ajkule" su od ponedjeljka u Italiji, a večeras u Palermu kreće turnir grupe C Kupa Evrope na kojem pored naše reprezentacije učestvuju i Italija, Rusija i Njemačka.

Rusi su prvi protivnik, večeras od 18 časova, a od susreta sa "zbornajom" bi moglo da zavisi mnogo toga na turniru s kojeg će se dvije najbolje ekipe plasirati u završnicu početkom aprila.

"Biće teško protiv Rusije u meču koji je možda i najvažniji na turniru. Vjerujem da su Italijani favoriti za prvo mjesto, jer igraju na svom bazenu, a da je realno da mi u duelu sa Rusijom tražimo šansu za prolaz na finalni turnir. Rusi nisu za potcjenjivanje, iako sam siguran da smo kvalitetnija ekipa. Želimo da u sve tri utakmice pružimo dobru igru i uradimo sve da prođemo", rekao je centar Saša Mišić.

Okršaj sa Italijom je na programu sjutra (20 časova), a posljednji rival je Njemačka u nedjelju od 18. koja je objektivno autsajder u grupi.

Svi mečevi naše reprezentacije prenosiće se na TV Arenasport 5.

"Svako okupljanje je veoma važno za nas zbog krajnjeg cilja - Evropskog pvenstva u Barseloni koje se igra na ljeto. Ovi mečevi su dobra provjera, nadam se da ćemo se i plasirati na finalni turnir i tamo protiv još jačih rivala pokazati koliko možemo. Ipak, idemo redom, sada nas čekaju tri jake utakmice", dodao je Mišić.

Selektor "ajkula" Vladimir Gojković je prošle sedmice saopštio spisak za Kup Evrope, a na njemu su: Miloš Šćepanović, Dejan Lazović, Draško Brguljan, Bojan Banićević, Marko Petković, Stefan Vidović, Aleksandar Radović, Đuro Radović, Aleksandar Ivović, Filip Klikovac, Uroš Čučković, Dragan Drašković, Saša Mišić, Nikola Murišić i Aleksa Ukropina.

Takmičenja u grupi A (u Kečkemetu se bore Mađarska, Španija, Francuska, Rumunija i Malta) i B (rivali u Splitu su Hrvatska, Srbija, Grčka, Holandija i Malta) počela su sinoć).

Iz tri grupe na finalni turnir ide osam ekipa (po tri iz A i B, te dvije iz C u kojoj su naši vaterpolisti), završnica je na programu od petog do osmog aprila, a navodno bi domaćin trebalo da bude Budimpešta.

RASPORED

PETAK

CRNA GORA - RUSIJA 18.00

ITALIJA - NJEMAČKA 19.30

SUBOTA

RUSIJA - NJEMAČKA 17.00

CRNA GORA - ITALIJA 20.00

NEDJELJA

NJEMAČKA - CRNA GORA 18.00

ITALIJA - RUSIJA 19.30.

Bonus video: