Ivović: Volio bih da završim karijeru u Pro Reku

U italijanskom timu je devet godina. Prvi put je stigao 2010. i ostao do 2012, potom proveo sezonu u Dubrovniku, ali se ekspresno vratio u klub iz Ligurije

2418 pregleda 108 reakcija 2 komentar(a)
Aleksandar Ivović u kapici Pro Reka, Foto: Www.prorecco.it
Aleksandar Ivović u kapici Pro Reka, Foto: Www.prorecco.it

U seniorskoj karijeri, koja traje 18 godina, Aleksandar Ivović je igrao samo za tri kluba - matični Jadran, Pro Reko i Jug.

U italijanskom timu je devet godina. Prvi put je stigao 2010. i ostao do 2012, potom proveo sezonu u Dubrovniku, ali se ekspresno vratio u klub iz Ligurije.

I nada se da će u gradu u blizini Đenove i završiti karijeru.

- Mislim da mogu da igram još dvije-tri sezone. Volio bih da završim karijeru kao igrač Reka. Igraću dok god budem osjećao da mogu da dam maksimum, ali ne želim da se oprostim prekasno, kad ne budem sposoban za najteže izazove - rekao je 34-godišnji Novljanin za „Total waterpolo“.

Najbolji bek svijeta je od 2018. kapiten najtrofejnijeg svjetskog kluba.

- Postao sam kapiten kada je Ratko Rudić stigao u klub. Biti kapiten Reka je velika odgovornost, koja me čini ponosnim. Podržali su me i saigrači, uključujući i prethodnog kapitena Stefana Tempestija.

Ivović je pričao i o neostvarenoj želji - olimpijskoj medalji. Sa Crnom Gorom je tri puta stizao do polufinala i sva tri puta osvojio 4. mjesto.

- Izgubili smo tri meča za bronzu, ali stići do polufinala na tri uzastopna učešća na Olimpijskim igrama je značajno dostignuće, čak i bez medalje. Najviše žalim zbog meča za 3. mjesto u Londonu. Igrali smo odlično te godine i na početku posljednje četvrtine imali tri gola prednosti, ali je Srbija uspjela da pobijedi. Individualni kvalitet njenih igrača je presudio - naglasio je Ivović.

Bonus video: