"Ajkule" spremne za Dubrovnik, Gojković računa na 18 igrača

"Ovo je najbolji sastav u ovom momentu", poručio je Gojković

827 pregleda 2 komentar(a)
Sa utakmice Crna Gora - Hrvatska na Evropskom prvenstvu, Foto: Aleksandra Krupanič
Sa utakmice Crna Gora - Hrvatska na Evropskom prvenstvu, Foto: Aleksandra Krupanič

Selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore Vladimir Gojković objavio je spisak igrača na koje računa za prvi meč u post-korona periodu - prijateljski duel sa Hrvatskom, koji se igra u subotu u Dubrovniku.

Gojković je odabrao je 18 igrača, koji su mu bili na raspolaganju od početka maja, kada su "ajkule" počele pripreme i zajedničke treninge..

Na spisku za meč sa Hrvatskom su: Dejan Lazović, Draško Brguljan, Đuro Radović, Marko Petković, Dušan Banićević, Dimitrije Obradović, Stefan Vidović, Vlado Popadić, Aleksandar Ivović, Vladan Spaić, Dušan Matković, Stefan Pješivac, Petar Tešanović, Miroslav Perković, Nikola Moskov, Uroš Vučurović, Aljoša Mačić i Slaven Kandić.

"U startu smo mislili da ćemo cijelo ljeto samo trenirati, ali svakog dana nam se otvaraju neke nove mogućnosti. Utakmica sa Hrvatskom je nama izuzetno važna u ovom momentu. Kroz taj meč dobićemo sliku u kakvom smo stanju. Bila je velika pauza, još nijesmo sklopili sve kockice, i sigurno da će biti specifična utakmica. Poslužiće kao dobra analiza za dalji rad", kazao je Gojković.

On ne može da računa na Dragana Draškovića, koji, kako je rekao, ima ozbiljan problem sa leđima, Aleksu Ukropinu, koji ima problema sa ramenom, te Bogdna Đurđića i Uroša Čučkovića, koji su u Francuskoj.

"Ovo je najbolji sastav u ovom momentu", poručio je Gojković.

"Igraćemo poslije dužeg perioda. Skupili smo se u maju, prve tri nedjelje su bile lakše, a posljednjih sedam dana stručni štab nas priprema za rad koji je potreban za jedan meč. Vidjećemo koliko se uradilo. Igramo protiv velike ekipe, prije pola godine smo odigrali dva vrhunska meča. Nadam se da će i ovaj duel biti zanimljiv kao i ta dva", kazao je Aleksandar Ivović.

"Ajkule" su sa Hrvatskom trebalo da igraju četvrtfinale Svjetske lige u martu, ali je taj duel odložen za 2021. godinu.

Utakmica sa Hrvatskom u Dubrovniku igra se u subotu od 19 sati.

Pored selektora Gojkovića u stručnom štabu su i pomoćni treneri Miodrag Matković, Zoran Ivanovski i Milan Ćirović, fizioterapeuti Dejan Mihajlović i Ivan Borović, doktori Vladimir Dedović i Nebojša Žižić, i tehnička podrška Vasko Vučković.

Bonus video: