Repriza čuda u Budimpešti

Vaterpolisti Crne Gore večeras (19 časova) u Dubrovniku gostuju Hrvatskoj, što će biti prvi obračun „ajkula” i „barakuda” nakon magičnog preokreta tima Vladimira Gojkovića u meču za 3. mjesto na Evropskom prvenstvu

3426 pregleda 27 reakcija 5 komentar(a)
Vrhunska provjera: Đuro Radović na utakmici sa Hrvatskom na Evropskom prvenstvu u Budimpešti, Foto: Aleksandra Krupanič
Vrhunska provjera: Đuro Radović na utakmici sa Hrvatskom na Evropskom prvenstvu u Budimpešti, Foto: Aleksandra Krupanič

Poslije tri mjeseca pauze, i vrhunski vaterpolo se vraća na scenu. Na kultnom dubrovačkom bazenu u Gružu, večeras (19 časova) sudariće se reprezentacije Hrvatske i Crne Gore.

Vladimir Gojković ne može da računa na četvoricu igrača - Dragan Drašković ima ozbiljnu povredu leđa, Aleksa Ukropina kuburi sa ramenom, a Uroš Čučković i Bogdan Đurđić su „zarobljeni” u Francuskoj. Zbog istog razloga na spisku Ivice Tucaka nema Anta Vukičevića, jedinog igrača sa Evropskog prvenstva u Budimpešti koji neće biti na raspolaganju nekadašnjem treneru Jadrana.

U reprizi meča za bronzu, odigranom u glavnom gradu Mađarske 26. januara, kada su „ajkule” magičnim preokretom slavile 10:9, rezultat će biti u drugom planu. Gojkovićev cilj je da provjeri formu reprezentativaca sa kojima je radio još od 4. maja u Igalu.

- Poslije dužeg vremena imamo ozbiljan meč, koji će biti specifičan zbog duže pauze. Biće jako teško. Što se tiče forme, mislim da smo radili pet sedmica veoma dobro, zadovoljni smo koliko smo za to vrijeme uradili. Mislim da smo daleko od najvišeg nivoa igre, nije ni vrijeme da bude drugačije, jer moramo da budemo najbolji u februaru kada igramo najvažniji turnir - da se kvalifikujemo za Olimpijske igre u Tokiju. Igraće se skoro bez dana pauze do sljedeće sezone. Ali, dosta smo se odmarali, idemo u nove pobjede - kazao je Stefan Pješivac.

Crna Gora i Hrvatska trebalo je da se sastanu u martu u četvrtfinalu Svjetske lige, ali je taj meč odložen za 12 mjeseci. Sada će obje selekcije odraditi prvu utakmicu nakon pauze zbog koronavirusa, i to pred oko 800 gledalaca u Gružu.

- Uželjeli smo se utakmica, jedva čekamo da počne duel sa Hrvatskom. Svakako da su nam potrebni takvi mečevi u ovom momentu. Već tri-četiri mjeseca smo bez utakmica, a susret sa selekcijom Hrvatske svakome bi dobrodošao - naglasio je Đuro Radović.

Ljevoruki Novljanin smatra da je ekipa u usponu.

- Što se tiče forme ekipe, vidi se iz sedmice u sedmicu da napredujemo dosta i ulazimo u formu. Treninzi su stvarno kvalitetni i neće biti problem da uđemo u dobru formu. Ipak, poslije ovolike pauze ne može to tako brzo, sve ide svojim tokom - naglasio je 21-godišnji Radović.

Bonus video: