"dva do 100"

Jadran proslavio 98. rođendan

"Shodno propisima i uputstvima NKT-a tradicionalno okupljanje Jadranaša povodom obilježavanja dana kluba ove godine će izostati", objavio je klub iz Herceg Novog

6049 pregleda 3 komentar(a)
Jadran je ponos Herceg Novog, Foto: PVK Jadran
Jadran je ponos Herceg Novog, Foto: PVK Jadran

Plivački vaterpolo klub Jadran iz Herceg Novog danas slavi 98. rođendan.

"Ili kako Jadranaši vole da kažu - dva do 100. Sportski klub, a danas PVK Jadran osnovan je 8. jula 1922. godine. Kroz taj i takav Jadran prošlo je 98 generacija Novljana, dajući mu svoju mladost i priču za pokoljenja. Danas Jadran predstavlja evropsko vaterpolo ime i jednu od najboljiv vaterpolo škola. Ovogodišnji rođendan klub dočekuje u ne baš sjajnoj atmosferi za sport, s obzirom na to da su sva vaterpolo i plivačka takmičenja još od marta mjeseca otkazana, ali sa velikim optimiznom, jer se Jadran bazira na svoj podmladak", stoji u saopštenju Jadrana.

Shodno propisima i uputstvima NKT-a tradicionalno okupljanje Jadranaša povodom obilježavanja dana kluba ove godine će izostati.

Uz sumiranje postignutog na sportskom i organizacionom planu na svečanosti je planirano da se, shodno odluci Skupstine kluba, uruče priznanja Jadranašima rođenim u periodu 1970. do 1979, koji su se istakli svojim radom i rezultatima i time stekli epitet počasnog i zaslužnog člana kluba.

Zvanje počasnog člana kluba dobili su: Lidija Vlahović, dugogodišnja sekretarka kluba, plivačica Duška Radan, te vaterpolisti Siniša Matijašević, Veselin Krivokapić i Nenad Milanović;

Zvanje zaslužnog člana dobili su vaterpolisti: Dragan Strugar, Marko Lučić, Todor Prlainović, Ištvan Mesaroš, Nikola Ćetković, Predrag Vujadinović, Denis Šefik, Aco Ćetković, Milan Jančić, Branko Bošković, Nikola Bigović i Milan Ćetković;

Plivači: Aleksandar Terzić, Ivan Lakičević i Milena Beba Ilić.

Ovo prestižno priznanje dodijeljeno je i treneru Petru Radanoviću, kao i dugogodišnjem doktoru kluba Predragu Daboviću i fizioterapeutu Dejanu Mihajloviću.

Zaslužnim članom kluba imenovani su i predsjednici i članovi uprave koji su u najmanje dva mandata bili dio kluba i to: Đuro Ćetković, Dragan Bošković i Milorad Bato Đurović, koji su obavljali funkciju predsjednika kluba, te članovi uprave Dejan Mandić, Željko Tafra, Krsto Spaić i Nikola Perišić.

Posebno priznanje odnosno zahvalnica za dugogodišnji savjestan i predan rad u klubu dodijeljeno Ivu i Peru Tomušiću", naveo je Jadran.