Budvani obećavaju borbu, Jadran traži brejk

Večeras od 19 časova Budva će biti domaćin drugog meča finalne serije u kojoj Novljani vode sa 1:0
59 pregleda 0 komentar(a)
Petar Ćetković, Foto: Filip Roganović
Petar Ćetković, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 02.05.2018. 08:05h

Jadran Carine je za vikend ostao bez šansi u borbi za plasman na finalni turnir Lige šampiona, pa može da se okrene nastavku plej-ofa crnogorskog šampionata.

Večeras od 19 časova Budva će biti domaćin drugog meča finalne serije u kojoj Novljani vode sa 1:0 nakon što su slavili u Igalu rezultatom 11:7.

Utakmica broj dva će svakako usmjeriti finale u kojem je Jadran apsolutni favorit. Budva je u prvom duelu parirala dvije četvrtine, ali je to nedovoljno da se sruši četvorostruki uzastopni šampion.

"Ništa se ne mijenja, Jadran ostaje apsolutni favorit za osvajanje titule i ne možemo da prijetimo ekipi koja je objektivno bolja od nas. Ipak, imamo obavezu da pred svojim navijačima uradimo sve i pokušamo da otežamo Novljanima zadatak. U prvoj utakmici smo se dobro držali do poluvremena, čak smo i konstantno bili u vođstvu, ali je skraćena rotacija na kraju došla do izražaja. Jadran je to znao da iskoristi", rekao je Petar Ćetković, krilo Budve.

Jadran želi da trijumfuje i da u subotu u Igalu dobije šansu da proslavi novi trofej i potvrdi dominaciju u domaćim okvirima.

"Nismo zadovoljni kako smo igrali prvi meč. Znamo da možemo bolje, znamo i da moramo da budemo na većem nivou. Kao da smo ušli u finalnu seriju misleći da ćemo lako doći do trofeja, a to ne smije da nam se dešava. U Budvi će vjerovatno biti teže nego u Igalu i moramo da budemo spremni na veliku borbu. Samo pravim pristupom možemo da ispunimo cilj, a to je da bez poraza okončamo finale", istakao je adut Jadrana Đuro Radović.

Bonus video: