Posljednja šansa za Budvane?

Večerašnji protivnik je Primorje (20.15), direktan rival posljednjeplasiranim Budvanima i ekipa koja u ovom trenutku ima tri boda više na tabeli
92 pregleda 0 komentar(a)
VK Budva Vido Lompar, Foto: Wpolo.me
VK Budva Vido Lompar, Foto: Wpolo.me
Ažurirano: 02.02.2018. 09:34h

Budva više nema šta da čeka - ako želi da sačuva realne šanse za opstanak u A1 ligi mora da pronađe način da pobijedi u Rijeci u prvoj utakmici 11. kola.

Večerašnji protivnik je Primorje (20.15), direktan rival posljednjeplasiranim Budvanima i ekipa koja u ovom trenutku ima tri boda više na tabeli.

Kao što je poznato, najslabija ekipa ide u A2 ligu naredne sezone, a pretposljednji tim će pokušati da kroz baraž obezbijedi opstanak.

Budva, dakle, nije u dobroj poziciji, ali jedna pobjeda, i to u međusobnom duelu, može da donese mnogo.

"Utakmica je važna, možda i ključna, jer su se tako poklopili i naši i njihovi rezultati do sada. Ali, ne mislim da je ovaj meč poseban, pripremamo se za Primorje kao za svakog drugog protivnika. Činjenica je da su nam bodovi veoma potrebni i da bi nam pobjeda značila, ali nam treba hladna glava i da mislimo isključivo na dešavanja u bazenu", rekao je trener Budve Vido Lompar.

Primorje je slavilo u prvom meču ove sezone, koji su obilježili preokreti.

Rezultat je bio 6:5 nakon što su gosti vodili sa 5:1, a domaćin u finišuu stigao do izjednačenja. Tada je tri boda Riječanima donio Maros Tkač sekund prije kraja...

"Moramo da ispoštujemo dogovor i sprovedemo sve u djelo, jer samo tako možemo da budemo konkurentni svima, pa i Primorju. Nakon ovog meča imamo i povoljniji raspored, mnogo više utakmica na svom bazenu, pa i na to možemo da računamo. Gledajući tabelu, trijumf u Rijeci zaista može da donese mnogo", istakao je Lompar, koji je ljetos preuzeo ekipu od Draga Pejakovića.

Borbu za opstanak nastavljaju i vaterpolisti Primorca, koji sjutra u Budvi igraju protiv Mornara, dok se Jadran Carine sastaje sa POŠK-om u Splitu.

U A2 ligi, takođe sjutra, Kataro gostuje Medvešćaku u Zagrebu.

Bonus video: