Zvanično: Hrvatska i evropska vaterpolo legenda na klupi Primorca

Legendarni hrvatski as je odavno bio prvi kandidat za trenera Primorca, a posao je završen, nakon što je Mlađan Janović postao predsjednik, a Antonio Petrović sportski direktor

8106 pregleda 23 reakcija 13 komentar(a)
Janović, Sukno i Petrović, Foto: VK Primorac
Janović, Sukno i Petrović, Foto: VK Primorac

Sandro Sukno je i zvanično trener VK Primorac.

Svojevremeno najbolji igrač svijeta danas je potpisao ugovor sa kotorskim klubom.

“Ovim potpisom smo se i službeno dogovorili i postao sam trener Primorca što mi čini iznimno zadovoljstvo. Na čelu sa predsjednikom Janovićem krećemo u ozbiljnu organizaciju, jer Primorac zaslužuje da se vrati na stare staze, kada je prije desetak godina bio i prvak Evrope.

Mislim da su momci jako talentovani, ali nažalost nisu imali uslove za rad, tako da primarno očekujemo skoro otvaranje bazena, kako bi mogli organizovati cijelu strukturu kluba i krenuti ozbiljno da radimo. U dogledno vrijeme očekujemo postizanje rezultata u igri, što je najbitnije u sportu. Želja nam je da pobjeđujemo”, ističe Sukno.

Legendarni hrvatski as je odavno bio prvi kandidat za trenera Primorca, a posao je završen nakon što je Mlađan Janović postao predsjednik, a Antonio Petrović sportski direktor.

“U dogovoru sa sportskim direktorom Antoniom Petrovićem, procjenili smo da je Sukno pravi izbor. Vjerujemo da će pored ozbiljnog i predanog rada dodatni stimulans mladoj ekipi u prvom timu biti i to što za trenera imaju vaterpolo legendu poput njega.

Ovim potezom takođe pokazujemo i da smo odlučni u namjeri da Primorac vratimo na staze uspjeha. Svjesni smo da nam predstoji dug put, ali i uvjereni da upornim radom i ovakvim vaterpolo imenima možemo uspjeti”, kazao je Janović.

Sukno je u karijeri, koju je prekinuo prošle godine zbog zdravstvenih problema, igrao za Jug, Primorje i Pro Reko.

Najbolji igrač svijeta je bio 2017, a sa Hrvatskom ima 10 medalja sa velikih takmičenja, uključujući i olimpijsko zlato 2012.