Dvije godine PVK Budućnost: Podgorica je grad koji se diči sportom

gradonačelnik Ivan Vuković je najavio saradnju sa PVK Primorac na čelu sa Mlađanom Janovićem

1933 pregleda 0 komentar(a)
Foto: PG Biro
Foto: PG Biro

Plivački i vaterpolo klub Budućnost proslavio je drugi rođendan, a gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković je napomenuo da taj klub danas broji 130 polaznika.

"Podgorica je grad koji se diči sportom sa punim pravom. Ovo je grad evropskih prvakinja u rukometu, grad prvaka u košarci, grad fudbalskog kluba Budućnost, grad koji se ponosi karate klubom i ponosi se uspjehom naših kik boksera, odbojkaša i gotovo da nema sporta koji nije proslavio Podgoricu", rekao je Vuković.

Govoreći o razvoju privačkih sportova u Podgorici, gradonačelnik je kazao da plivanje i vaterpolo sport nisu bili dio tradicije, koja je vezana za glavni grad.

"Ja bih rekao iz razloga što nije postojala infrastruktura koja je mogla da podrži brojne talente koje sasvim sigurno imamo u Podgorici. Međutim, unazad nekoliko godina, gradska uprava je smogla snage da napravi otvoreni i zatvoreni bazen i na taj način mi smo kreirali neophodne pretpostavke za formiranje ovog kluba i njegov dalji razvoj", istakao je Vuković.

Vuković je najavio saradnju sa PVK Primorac na čelu sa Mlađanom Janovićem.

"Osim angažmana predsjednika Janovića, Damjan Danilović i Aco Aleksić će pomoći daljem razvoju našeg vaterpolo kluba. To su ljudi koji su prepoznali vaterpolo potencijal koji Podgorica ima i koji su pokazali da su spremni da svoje znanje i iskustvo stave u funkciju unaprjeđenja vaterpola", kazao je Vuković.

Predsjednik PVK Budućnost Vesko Lekić je rekao da je početak razvoja vaterpola u Podgorici bio izazovan.

"Sigurno nije bilo lako za dvije godine napraviti kolektiv koji je trebalo da izbori svoje mjesto među ostalim sportovima. Naš početak je bio vezan za razvoj vaterpolo sporta u Podgorici, a sada on već ima određeni kvalitet i u narednom periodu očekujemo rezultate. Trenutno imamo oko 128 članova, 86 članova u vaterpolo sekciji i 42 u sekciji plivanja. Mi smo mladi klub koji ima ambiciju zdravog razvoja djece kojima posvećujemo pažnju".

Predsjednik Primorca Mlađan Janović je uskoro očekuje određeni broj reprezentativaca iz Podgorice.

"Raduje me svaki put kada vidim ulaganje Glavnog grada u sport s obzirom na to da je ovo projekat koji je važan za djecu. Naša reprezentacija može da ima bazu talentovane djece u Podgorici, koja žele da se bave vaterpolom, a ovaj klub će imati velike talente uz pomoć Primorca", istakao je Janović.

Direktor gradskog preduzeća Sportski objekti Vojislav Marković je naveo da je preduzeće na čijem je čelu preduzelo značajne aktivnosti kako bi PVK Budućnost imao što bolje i kvalitetnije uslove za treninge.

"Istakao bih da je na zatvorenom vaterpolo bazenu i u okviru olimpijskog bazena za klubove obezbijeđeno preko 120 sati za trenažne procese, uz pomoć Glavnog grada i Sekretarijata za kulturu i sport, kako bi svi takmičari i sve takmičarske selekcije imali što više termina i adekvatne uslove za rad".

Bonus video: