Novljani na velikom ispitu protiv Juga

Dubrovčani su jedini tim koji je ove sezone savladao vaterpoliste Jadrana u regionalnom takmičenju
3 komentar(a)
Aleksa Ukropina Jadran Carine, Foto: Filip Roganović
Aleksa Ukropina Jadran Carine, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 26.01.2018. 13:03h

Seriju od tri meča u samo sedam dana vaterpolisti Jadran Carina završavaju večeras sudarom sa velikanom - u Igalo u okviru 10. kola regionalne A1 lige stiže lider šampionata Jug (20 časova).

Dubrovčani su ubjedljivo prvi na tabeli, upisali su svih devet pobjeda do sada i ne nazire se ekipa koji bi mogla da im poremeti planove u pohodu na novi trofej, a i jedina su ekipa ove sezone u regionu koja je savladala izabranike Vladimira Gojkovića.

Jadranove ambicije, ipak, nisu vezane za Jug, već kako da sačuva ili popravi dosadašnju poziciju (trenutno je treći na tabeli sa dva boda manje od drugoplasirane Mladosti, a sedam više od Jadrana iz Splita koji je četvrti) pred finalni turnir.

"Gostuje nam veliki, mogu slobodni reći i apsolutni favorit za odbranu titule u regionalnom takmičenju. Nakon serije mečeva u svim takmičenja sigurno da je prisutan i umor kod oba tima, ali Jadran kao domaćin uvijek ima obavezu da uradi sve da upiše bodove. Autsajderi smo, ali ne smijemo tako da razmišljamo, već da se borimo koliko možemo", rekao je mladi napadač Novljana Aleksa Ukropina.

Jadran je prošlog petka savladao Primorje u Rijeci, a u utorak je bio bolji od Sabadelja u Španiji u Ligi šampiona. Ti rezultati mu daju za pravo da bude optimista pred dolazak „jugaša“.

"U odnosu na prethodne utakmice moramo da popravimo realizaciju napada s igračem više, kao i da smanjimo broj golova primljenih iz pozicione igre. Pitanje je koliko je to moguće protiv tima kakav je Jug, ali pokušaćemo da budemo prva ekipa koja ih je zaustavila ove sezone u A1 ligi", dodao je Ukropina.

Vaterpolisti Primorca sjutra gostuju Partizanu na Banjici, dok Budva na svom bazenu igra protiv Mladosti.

Takmičenje sjutra nastavlja i Kataro, koji je u prošlom kolu A2 lige bio slobodan - Kotorani igraju u Budvi protiv Valjeva.

Bonus video: