Nema regionalne lige prije marta naredne godine

Svaka će država, odnosno nacionalni savez, održati svoje nacionalno prvenstvo, da bi se u proljeće 2021, okvirno u martu ili aprilu, kada se steknu uslovi, odigrala turnirska završnica Regionalne lige", navodi se u saopštenju Upravnog odbora RVL

2301 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Regionalna vaterpolo liga neće se igrati makar do proljeća - nacionalni savezi Hrvatske, Crne Gore, Srbije i Slovenije usuglasili su se da takmičenje u sezoni 2020./21.odvijati u izmijenjenom formatu.

"Naime, uslijed pandemije koronavirusa koja je ujedno i značajno otežala finansijsku situaciju u praktično svim klubovima, odlučeno je da se sljedeće sezone neće igrati Regionalna liga klasičnim ligaškim sistemom.

Svaka će država, odnosno nacionalni savez, održati svoje nacionalno prvenstvo, da bi se u proljeće 2021, okvirno u martu ili aprilu, kada se steknu uslovi, odigrala turnirska završnica Regionalne lige", navodi se u saopštenju Upravnog odbora RVL.

Sistem takmičenja za RVL u sezoni 2020./21, broj klubova i kalendar će Upravni odbor donijeti naknadno, nakon pomnijeg uvida u razvoj stanja s pandemijom, ali i nakon upoznavanja sa FINA i LEN kalendarom.

"Sva četiri nacionalna saveza (Hrvatske, Slovenije, Crne Gore i Srbije) čvrsto podržavaju takmičenje Regionalne vaterpolo lige, te su odlučni učiniti sve da ono opstane i u budućnosti". stoji u saopštenju.

Bonus video: