Jadran osvojio i Sabadelj za nastavak sna o finalnom turniru

Novljani slavili na gostovanju u Kataloniji sa 10:8
78 pregleda 0 komentar(a)
VK Jadran Carine - Budva Aleksa Ukropina, Foto: Vijesti
VK Jadran Carine - Budva Aleksa Ukropina, Foto: Vijesti
Ažurirano: 23.01.2018. 19:26h

Jadran Carine je pobijedio i treći put u isto toliko mečeva na gostovanjima ove sezone u Ligi šampiona i nastavio ravnopravnu borbu za plasman na finalni turnir na kojem će učestvovati osam najboljih ekipa.

Sada su Novljani došli do "brejka" u Sabadelju - slavili su sa 10:8 za četvrti trijumf u grupi u grupi B kojim su makar do sjutra veče preuzeli četvrto mjesto od Egera.

Tim Vladimira Gojkovića je sve vrijeme vodio, imao je i tri gola prednosti (6:3), ali se domaćin nije predavao, sredinom posljednje četvrtine je poravnao na 8:8 i ozbiljno zaprijetio...

Vladan Spaić, povratnik u tim nakon povrede, vratio je prednost gostima, a posljednji gol na meču dao je Dragan Drašković tri i po minuta prije kraja.

Sabadelj je uz naklonost sudija činio sve da se vrati u meč, ali ga je u tome spriječio golman Slaven Kandić sa nekoliko odličnih intervencija dok je protivnik imao napad s igračem više...

"Bilo je veoma teško za nas, ali smo ostvarili bitnu pobjedu. Igrali smo dobro od početka, potom u drugoj i trećoj četvrtini primili brze golova, bilo je i 8:8... Znali smo da neće biti lako i čestitam čestitam igračima na dobroj partiji i velikom trijumfu. Sabadelj je dobar tim, a mi imamo još prostora da napredujemo", rekao je Gojković.

Drašković je sa tri pogotka bio najbolji u Jadranu, Spaić je postigao dva, koliko i Aleksa Ukropina, a mrežu Katalonaca su tresli još Đuro Radović, Marko Petković i Danil Merkulov.

Sabadelj - Jadran Carine 8:10 (1:3, 2:3, 3:2, 2:2)

Sabadelj - Bazen "Kan Ljong". Sudije: Sekelj (Mađarska), Ahladiotis (Grčka).

Sabadelj: Motos, S. Kabanjas 1, Kariljo 1, Matoso, Pujol, Bustos 1, Lopes, Miler 3, Fenoj 1, Galjego, Karasko, V. Kabanjas 1, Mardones.

Jadran Carine: Kandić, Ukropina 2, Popadić, Kriještorac, D. Banićević, Merkulov 1, B. Banićević, Gardašević, Radović 1, Spaić 2, Drašković 3, Petković 1, Tešanović.

Bonus video: