Primorac preko Italije želi do evropske elite

Kotorski vaterpolisti saznali rivale u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Igraće s Ortiđom, Barselonom, Steauom i Jadranom iz Splita

2455 pregleda 0 komentar(a)
Težak zadatak za Primorac, Foto: Savo Prelević
Težak zadatak za Primorac, Foto: Savo Prelević

Početkom oktobra je na programu Kup Crne Gore, a u novembru vaterpoliste Primorca čeka nastup u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Juče je obavljen žrijeb za jedinu kvalifikacionu rundu koja će se igrati od 11. do 15. novembra, a Kotorani će se u italijanskoj Sirakuzi boriti sa domaćinom Ortiđom, Barselonom, Steauom i Jadranom iz Splita.

Evropska plivačka federacija (LEN) ove godine je zbog pandemije koronavirusa mijenjala format, pa će se u grupnoj fazi umjesto dosadašnjih 16 naći 12 ekipa. Deset imena je već poznato, a grupe će kompletirati još dvije najbolje ekipe iz kvalifikacija.

Primorac je u podgrupi 1 grupe A, a u podgrupi 2 se nalaze mađarski Solnok, Mladost iz Zagreba, francuski Pa d’eks i grčki Idriakos. Put do Lige šampiona je veoma težak, jer prvoplasirane ekipe iz dvije podgrupe idu u finale kvalifikacija, čiji pobjednik će izboriti plasman u elitno takmičenje.

Grupa B, takođe s dvije podgrupe, igraće se u Budimpešti - u prvoj su domaćin OSC, ruski Sintez, Radnički iz Kragujevca, španska Terasa i francuski Turkoan, a drugu čine Vuljagmeni, Breša, Istanbul i Oradea. Poznato je i da će 16 ekipa, koje ne dođu do Lige šampiona, evropsku sezonu nastaviti u Evrokupu.

Šta god da uradi Primorac, crnogorski vaterpolo će imati predstavnika u Ligi šampiona, jer je Jadran Carine jedan od 10 timova koji ima zagarantovano mjesto u grupnoj fazi - uz Ferencvaroš, Olimpijakos, Pro Reko, Barselonetu, Jug, Marsej, Špandau, Dinamo Tbilisi i Hanover, koji kao organizator finalnog turnira ide direktno na F8.

Bonus video: