Jadran savladao Primorac za 10. pehar u Kupu zaredom

Novljani u drugom meču finala slavili 8:6

4139 pregleda 20 reakcija 0 komentar(a)
Foto: Krsto Vulović
Foto: Krsto Vulović

Iznenađenja nije bilo - Jadran je osvojio Kup i potvrdio dominaciju u crnogorskom vaterpolu.

Novljani su i u drugom meču finala savladali Primorac - bilo je 8:6 - pa su 10. put zaredom podigli pehar u ovom takmičenju.

Nije bilo neizvjesnosti u srijedu u Budvi (Jadran je slavio 12:6), a nije ni večeras.

Tim Petra Radanovića je rano poveo 3:0, kasnije imao i pet golova prednosti, pa su Kotorani samo do kraja uspjeli da ublaže poraz.

"Dobro je početi sezonu trofejom. Opet smo imali pad u trećoj četvrtini, ali najvažnije je da smo došli do cilja. Biće duga sezona, imali smo velike promjene, a čeka nas i Liga šampiona, gdje će nam utakmice koristiti da ovi mladi igrači rastu", rekao je Radanović.

Đuro Radović je sa tri pogotka bio najefikasniji u Jadranu, po dva su postigli Danilo Radović i Kanstantin Averka, a jedan Uroš Vučurović.

Strijelci za Primorac su bili Dušan Matković, Đorđe Stanojević, Vuk Drašković, Uglješa Vukasović, Ešvort Molten i Miroslav Perković.

"Čestitam Jadranu na trofeju, bio je bolji u oba meča. Mi smo dobili sliku kako ići dalje, kako napredovati. Jadran je organizovan klub godinama unazad, igra ozbiljan vaterpolo. Nama je sada najbitnije da dobijemo bazen, imamo velike talente, ali bez bazena rizikujemo da Primorac gubi te talentovane momke, ali i da ih gubi ovaj sport, jer mogu da prestanu da igraju", istakao je trener Primorca Sandro Sukno.

JADRAN - PRIMORAC 8:6 (4:1, 3:1, 0:3, 1:1)

Herceg Novi - Bazen Jadran. Sudije: Mišković (Kotor), Obradović (Herceg Novi).

Jadran: Tešanović, D. Radović 2, Vučurović 1, Obradović, Vujović, Averka 2, Murišić, Gardašević, Đ. Radović 3, Banićević, Brkić, Sladović, Đurović, V. Radović.

Primorac: Kralj, Drašković 1, Vukasović 1, Gopčević, Mačić, Molten 1, Adžić, Janović, Perković 1, Baštrica, Matković 1, Stanojević 1, Isljamović, Da Silva.

Bonus video: