Crnogorske timove čekaju dueli sa Splićanima

Nastavlja se regionalno takmičenje
69 pregleda 2 komentar(a)
Dragan Drašković Jadran Carine, Foto: Savo Prelević
Dragan Drašković Jadran Carine, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 09.01.2018. 17:15h

Mečevima 8. kola sjutra se nastavlja regionalna A1 liga u vaterpolu, a crnogorski timovi igraju protiv rivala iz Splita.

Jadran Carine i Primorac su domaćini, igraće sa Mornarom odnosno POŠK-om, dok Budvu čeka komplikovano gostovanje na Poljudu - rival će joj biti Jadran.

Popadić: Respektujemo Mornar, ali sve zavisi od nas

Jadran želi da se plasira na finalni turnir, a da bi u tome uspio neophodno je da na svom bazenu pobjeđuje protivnike kakav je Mornar.

Novljani su trenutno treći na tabeli, imaju bod više od Splićana, a dva manje od drugoplasirane Mladosti.

"Mornar je mlada ekipa, koja je pred kraj polusezone pobijedila u nekim utakmicama u kojima nije bila favorit. Sigurno da im je samopouzdanje na visokom nivou, ali su ostali bez najboljeg igrača (Antuna Gorete) koji je prešao u Jadran i vjerujem da smo bolji. Sve je u pristupu - ako on bude pravi očekujem da pobijedimo. Nismo imali utakmicu skoro mjesec i moramo da budemo skoncentrisani. Trijumf bi nam mnogo značio pred nastavak sezone", rekao je Vlado Popadić.

Budva i Primorac kreću u operaciju "opstanak"

Budva i Primorac poslije sedam kola u A1 ligi imao po svega tri boda i nema dileme da će borba za opstanak trajati do posljednjeg trenutka.

"Imali smo vremena da se pripremimo za ovo gostovanje i mislim da posjedujemo kvalitet da osvojimo bodove u Splitu. Jadran ima iskustvo i nekoliko odličnih pojedinaca, neće nam biti lako, ali ovaj meč dočekujemo s puno optimizma", istakao je bek Budvana Bogdan Vujašević.

Kotorani su pretposljednji na tabeli zahvaljujući za jedan pogodak boljoj gol-razlici od Budve. Pred dolazak POŠK-a u Budvu to i ne mora ništa da znači, jer je Primorac u situaciji da misli samo na pobjedu.

"Nećemo kalkulisati, niti smijemo ako želimo opstanak. Ovaj meč je prava prilika da se vratimo na pobjednički kolosjek. Splićani su dobar, dodatno su i pojačani, i mjesto im je u sredini tabele. Sada moramo da više vjerujemo u sebe i da ono što radimo na treninzima sprovedemo i tokom utakmice", poručio je trener Primorca Petar Vico.

Sjutra se nastavlja i takmičenje u A2 ligi - Kataro od 18 časova igra u Šapcu.

Raspored 8. kola A1 lige: Jadran Carine - Mornar (19), Jug - Partizan (19), Jadran Split - Budva (19.45), Primorac - POŠK (20.15), Mladost - Primorje (20.45).

Bonus video: