Jadran u "balonu" otvara Ligu šampiona: Prvi protivnik je Ferencvaroš

Pored mađarske ekipe, našeg predstavnika čekaju dueli sa Hanoverom i Dinamom iz Tbilisija

4954 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Krsto Vulović
Foto: Krsto Vulović

Jadran je kompletno ljeto proveo u iščekivanju da li će uopšte i imati finansijskih mogućnosti da bude dio Lige šampiona, a kada je već nastavio taj trend želi i da pokaže da zaslužuje mjesto u evropskoj vaterpolo eliti.

Grupna faza Lige šampiona je počela danas utakmicama u grupi B, a Novljani u novu misiju kreću iz Budimpešte.

Odranije je poznato da je sistem LŠ ove sezone promijenjen, pa će se zbog pandemije koronavirusa, umjesto standardnog regularnog dijela, igrati u tri balona - prvi je od sjutra do četvrtka u glavnom gradu Mađarske, a Jadranovi rivali su Ferencvaroš (danas od 16.30), Hanover (srijeda u 19) i Dinamo Tbilisi (četvrtak od 14 časova).

U grupi B su još Barseloneta i Breša.

"Čekaju nas tri izuzetno teška meča, posebno protiv Ferencvaroša i Hanovera. Idemo u Budimpeštu da damo sve od sebe, da pokažemo napredak u odnosu na prošle utakmice i nadamo se da ćemo osvojiti koji bod", rekao je trener Jadrana Petar Radanović.

Drugi turnir je planiran za početak marta naredne godine (od prvog do petog), a posljednji će se održati od 20. do 22. aprila. U grupnoj fazi će svaka ekipa odigrati po 10 mečeva - po tri na prvom i trećem, te četiri na drugom turniru.

Jedno mjesto iz grupe B je već rezervisano za plasman na finalni turnir - u završnici će se naći Hanover kao organizator F8 koji je na programu od 3. do 5. juna 2021.

Pored Njemaca, u finale idu tri prvoplasirana tima iz grupe.

"Ferencvaroš je posljednji tim koji je osvojio Ligu šampiona, šampion je Mađarske i ima fantastičan sastav. Hanover takođe ima odličan sastav, predvođen našim igračima (Darko Brguljan, Aleksandar Radović, Matija Brguljan), odavno su na okupu... Protiv Dinama su nam realno šanse najveće, ali u sva tri meča želimo da se nadmećemo i da idemo na trijumf", istakao je kapiten Marko Petković.

Novljani su u pauzi između dva nastupa u Ligi šampiona ostali bez Vlada Popadića, Vladana Spaića, Marina Čagalja, Petra Mijuškovića i Filipa Gardaševića, tim je ponovo podmlađen.

Tako je Radanović u u Budimpeštu odveo: Petra Tešanovića, Danila Radovića, Uroša Vučurovića, Dimitrija Obradovića, Džejka Musketa, Konstantina Averku, Vasilija Radovića, Martina Gardaševića, Đura Radovića, Dušana Banićevića, Nikolu Brkića, Marka Petkovića, Darka Đurovića, Jovana Vujovića i Matiju Sladovića.

Bonus video: