Ogromna razlika u klasi: FTC "udavio" Jadran, Novljani bez gola preko 20 minuta

Ubjedljiv poraz crnogorskog šampiona na startu Lige šampiona - 11:2

4396 pregleda 2 komentar(a)
Đuro Radović na meču sa FTC-om, Foto: waterpolo.hu
Đuro Radović na meču sa FTC-om, Foto: waterpolo.hu

Jadranova premijera u Ligi šampiona je prošla neslavno, čak i rezultatski veoma loše.

Novljani su u prvom meču u sezoni poraženi od Ferencvaroša rezultatom 11:2, prvi gol su postigli tek u 23. minutu utakmice u „balonu“ u Budimpešti.

Mađari su, doduše, samo opravdali ulogu favorita protiv objektivno slabijeg rivala, koji priliku da popravi utisak ima sjutra i u četvrtak kada će rivali biti Hanover (19 sati) odnosno Dinamo Tbilisi (14).

FTC je u finišu treće četvrtine nakon nekoliko laganih realizacija sa centarskih pozicija poveo 8:0, a da se Jadran konačno pomjeri s nule pobrinuo se Uroš Vučurović.

Mladi ljevoruki napadač je minut i 10 sekundi prije kraja treće dionice zatresao mrežu rivala u napadu s igračem više, a kasnije je na 10:2 smanjio Kanstantin Averka...

"Drugačiji smo tim u odnosu na prošlu sezonu, bez petorice igrača... A vjerovatno je mlada ekipa bila i pod pritiskom prve utakmice. Mogli smo iz ovog duela dosta da naučimo protiv rivala koji je dvije klase iznad nas. Vjerujem da ćemo u preostala dva meča biti bolji", rekao je trener Jadrana Petar Radanović.

Njegov kolega Žolt Varga je istakao:

"Imali smo dva poraza u prvenstvu i analizirali smo šta do sada nismo radili dobro, a šta jesmo. U ovom meču smo bili ozbiljni od početka i moramo da nastavimo da radimo i da podižemo formu", kazao je Varga.

JADRAN - FERENCVAROŠ 2:11 (0:2, 0:3, 1:4, 1:2)

Budimpešta - „Duna arena“. Sudije: Voevodin (Rusija), Šapers (Holandija). Igrač više: Jadran 6 (2), Ferencvaroš 6 (3). Peterci: Ferencvaroš 2 (2).

Jadran: Tešanović (šest odbrana), D. Radović, Vučurović 1, Obradović, Musket, Averka 1, V. Radović, Gardašević, Đ. Radović, Banićević, Brkić, Petković, Đurović (tri odbrane).

Ferencvaroš: Gardoni (tri odbrane), Fekete 2, Pol, Zalanki, Vamoš, Vigvari 1, Fudulis, Jakšić 2, Nemet 2, De. Varga 1, Janšik, Konstantin-Bikari 3, Vogel (tri odbrane).

Bonus video: