Averka torpedovao Njemce: Jadran pobijedio Hanover

Crnogorski tim upisao prvi trijumf u evropskoj eliti

10155 pregleda 1 komentar(a)
Postigao pet golova: Averka, Foto: Waterpolo.hu
Postigao pet golova: Averka, Foto: Waterpolo.hu

Jadran je stigao do prvih bodova u Ligi šampiona ove sezone i što je još važnije - pokazao veliki napredak u odnosu na jučerašnji duel sa Ferencvarošem.

Novljani su u Budimpešti savladali Hanover (12:11), a junak je bio Kanstantin Averka - postigao je pet golova iz sedam pokušaja, od prvog do posljednjeg trenutka je bio nerješiva enigma za njemački tim.

Tim Petra Radanovića sjutra od 14 sati igra protiv Dinamo Tbilisija i ima šansu da dođe do još jednog trijumfa. Sa šest bodova sa prvog turnira bi svi u Jadranu bili više nego zadovoljni...

Pored Averke, doprinos u napadu su dali i Đuro Radović (tri pogotka), Jovan Vujović (dva), te Uroš Vučurović i Dušan Banićević koji su se upisali po jednom.

"Zajedništvo i veliko srce nam je donijelo ovu pobjedu i presrećni smo. Uvijek pričamo o tome koliko je ovo mlada ekipa, ali imamo kvalitet koji moamo da nadograđujemo kroz utakmice sa objektivno boljim i iskusnijim rivalima u Ligi šampiona. Bili smo veoma dobri od prvog minuta, kasnije smo imali i problema protiv odličnog rivala, ali izdržali smo i ovo su velika tri boda za nas", rekao je Radanović.

Jadran je u drugoj četvrtini vodio 5:2, kasnije su Njemci na krilima bivšeg "jadranaša" Aleksandra Radovića (četiri gola) preokrenuli i vodili 10:8...

Vjerovatno ključni momenat se dogodio šest i po minuta prije kraja kada je Petar Tešanović kod rezultata 10:9 za Hanover odbranio zicer s dva metra, a već u narednom napadu Averka iz peterca poravnao na 10:10.

Bjelorus je potom u napadu s igračem više donio novu prednost timu iz Herceg Novog, a trijumf je osigurao Vujović dva i po minuta prije kraja.

"Razočaran sam igrom i rezultatom. Nismo mnogo toga uradili dobro, od igre u odbrani pa do rješenja u napadu", poručio je trener Hanovera Karsten Sihafer.

JADRAN – HANOVER 12:11 (3:1, 3:4, 3:5, 3:1)

Budimpešta - “Duna arena”. Sudije: Švarc (Izrael), Voevodin (Rusija). Igrač više: Jadran 12 (6), Hanover 7 (2). Peterci: Jadran 2 (1).

Jadran: Tešanović (devet odbrana), D. Radović, Vučurović 1, Obradović, Vujović 2, Averka 5, V. Radović, Gardašević, Đ. Radović 3, Banićević 1, Brkić, Petković, Đurović.

Hanover: Šenkel (osam odbrana), Ćorušić, Macan 1, Real, Šiper, Radović 4, Muslim, Projs 1, Nagaev 4, M. Brguljan, Šece, Vinkelhorst 1, Gec.

Bonus video: