Jadran podbacio: Dinamo Tbilisi nanio Novljanima drugi poraz

Bilo je 11:8 za sastav iz Gruzije

2546 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Deepbluemedia/Aniko Kovacs
Foto: Deepbluemedia/Aniko Kovacs

Jadran se iz prvog "balona" Lige šampiona vraća sa učinkom od pobjede i dva poraza.

Novljani su u 3. kolu grupe B izgubili od Dinama iz Tbilisija (11:8) u meču u kojem su samo na momente podsjetili na ekipu koja je juče savladala Hanover.

Uloga favorita je očigledno samo stvorila pritisak mladom timu Petra Radanovića, a velika šansa da se meč uvede u ritam kakav želi je propuštena u drugoj četvrtini.

Tada je Jadran poveo 4:3, propuštao šanse da ode na plus dva, a onda je i poklonio pogodak rivalu kada je Jovan Vujović u želji da vrati loptu golmanu Petru Tešanoviću i krene u kontranapad, proigrao Sandra Adeišvilija koji je pogodio za 4:4.

Dinamo se odlijepio u trećoj dionici kada je stigao do 7:4, a u posljednjoj je na iskustvo sačuvao prednost za prvi trijumf u grupi.

"Kao što sam i rekao - oscilacije su očekivane s mladom ekipom. Ipak, napravili smo previše grešaka za ovaj nivo takmičenja, a nismo se navikli ni na kriterijum suđenja. Može da bude opravdanje i to što smo imali samo 16 sati između dvije utakmice. Tako je kako je, čestitam Dinamu, zaslužio je trijumf", rekao je Radanović.

Jadran je na startu poražen od Ferencvaroša 11:2, a u drugom je bio bolji od Hanovera 12:11.

"Zaslužili smo pobjedu, konačno smo sproveli u djelo ono na čemu smo radili, a što nismo uspjeli da pokažemo u prva dva meča. Ponosan sam zbog ovog trijumfa, i siguran sam da do nastavka sezone možemo da bude bolji", istakao je trener Dinama Zurab Rurua.

Drugi turnir je planiran za početak marta naredne godine (od prvog do petog), a posljednji će se održati od 20. do 22. aprila.

DINAMO TBILISI - JADRAN 11:8 (2:1, 2:3, 3:0, 4:4)

Budimpešta - „Duna arena”. Sudije: Marjai (Mađarska), Šapers (Holandija). Igrač više: Dinamo 6 (4), Jadran 10 (4). Peterci: Dinamo 1 (1).

Dinamo: Razmadze (devet odbrana), Dadvani, Ahvlediani 1, Imnaišvili, Bitadze 3, Jelača 3, Adeišvili 1, Sarić 1, Meshi, Magrakvelidze, Vasić 1, Vapenski 1, Šubladze.

Jadran: Tešanović (10 odbrana), D. Radović, Vučurović, Obradović 1, Vujović, Averka 2, V. Radović, Gardašević, Đ. Radović 3, Banićević 1, Brkić, Petković 1, Đurović.

Bonus video: