"Ajkule" u Mađarskoj: Hrvatska kao izazov i priprema za Roterdam

"Ajkule" su prethodna tri dana sparingovale sa selekcijom Srbije kako bi što spremije dočekale duel sa "barakudama", prvi takmičarski meč poslije skoro godinu

6996 pregleda 4 komentar(a)
Vaterpolo reprezentacija pred put u Mađarsku, Foto: Wpolo.me
Vaterpolo reprezentacija pred put u Mađarsku, Foto: Wpolo.me

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore otputovala je danas iz Beograda u Debrecin, gdje će u petak od 16 i 45 igrati sa Hrvatskom u u četvrtfinalu evropskih kvalifikacija za plasman na završni turnir Svjetske lige.

Selektor Vladimir Gojković je uoči puta odredio sastav koji će igrati u Debrecinu.

Na spisku su: Dejan Lazović, Draško Brguljan, Đuro Radović, Marko Petković, Vlado Popadić, Miroslav Perković, Stefan Vidović, Aleksa Ukropina, Aleksandar Ivović, Vladan Spaić, Dušan Matković, Dušan Banićević, Slaven Kandić i Nikola Moskov.

"Ajkule" su prethodna tri dana sparingovale sa selekcijom Srbije kako bi što spremije dočekale duel sa "barakudama", prvi takmičarski meč poslije skoro godinu.

"Ovo je bila dobra provjera, jer zbog nedostatka utakmica, nismo znali u kakvom smo stanju. Uvijek je dobro kada igrate sa najboljim selekcijama na svijetu. Možemo da budemo zadovoljni sa ovih pet odrađenih treninga. Dobili smo neku sliku, analizirali smo pojedine stvari, i sada idemo u Debrecin da na zvaničnim utakmicama vidimo koliko možemo u ovom trenutku. Očekuju nas tri izuzetno kvalitetna meča", kazao je Gojković.

Zbog povrede u kombinaciji nije Čučković, a zbog prehlade otpao je Obradović.

"Bićemo u deficitu na bekovskoj poziciji. Ovo drugo je onako kako je planirano, pa ćemo vidjeti kako će sve to da izgleda", poručio je selektor Gojković.

Turnir u Debrecinu je i provjera pred olimpijski kvalifikacioni turnir narednog mjeseca u Roterdamu.

Crna Gora će u četvrtfinalu igrati sa Hrvatskom, a u eventualnom polufinalu rival bi bio bolji iz meča Francuska - Grčka.

Plasman u polufinale izborila je Španija koje je u februaru bila bolja od Srbija i ona čeka boljeg iz duela Italije i Mađarske.

Bonus video: