Kandić napravio razliku: "Ajkule" nakon peteraca srušile Hrvatsku

Naši vaterpolisti u polufinalu evropskih kvalifikacija

42685 pregleda 2512 reakcija 49 komentar(a)
Foto: Fina.org
Foto: Fina.org

Crnogorski vaterpolisti su na korak od plasmana na finalni turnir Svjetske lige koji je na programu krajem juna u Tbilisiju.

"Ajkule" su u četvrtfinalu evropskih kvalifikacija u Debrecinu savladale Hrvatsku nakon peteraca 15:14 (u regularnom toku je bilo 10:10) i sjutra će u polufinalu igrati sa boljim iz duela Italije i Mađarske...

Opet je duel dobro poznatih rivala donio uzbuđenja, baš kao i prije 11 mjeseci u okršaju za bronzu na Evropskom prvenstvu u Budimpešti. I opet su se radovali izabranici Vladimira Gojkovića.

"Barakude" su dugo vodile, naši vaterpolisti promašivali zicere i pogađali golmana Marka Bijača, a činilo se da Hrvati idu ka trijumfu kada su dva minuta i 37 prije kraja četvrti put u meču stigli do plus dva - 10:8.

Aleksandar Ivović je potom smanjio na 10:9, a meč je u peterce odveo Aleksa Ukropina pogotkom sedam sekundi prije kraja u napadu u kojem je pred golom protivnika bio i golman "ajkula" Dejan Lazović.

U penal ruletu se igralo gol za gol sve do 5. serije kada je Gojković osjetio momenat da u vodu pošalje drugog golmana Slavena Kandića.

Ispostavilo se da je to bila odluka koja je naš tim lansirala ka trijumfu.

Kandić je zaustavio šut Ćavija Garsije, a na drugoj strani je sve riješio kapiten Draško Brguljan.

Plasman na finalni turnir Svjetske lige osiguraće najbolje tri ekipe iz Debrecina.

Crna Gora će opet u bazen u subotu od 18.15, a drugi polufinalni par čine Španija i Grčka.

CRNA GORA - HRVATSKA 15:14 - nakon peteraca (1:2, 1:1, 3:4, 5:3, 5:4)

Debrecin - Gradski bazen. Igrani bez prisustva publike. Sudije: Voevodin (Rusija), Ome (Njemačka). Igrač više: Crna Gora 11 (3), Hrvatska 8 (3).

CRNA GORA: Lazović (devet odbrana), Brguljan 3 (peterac), Radović 2 (peterac), Petković 1, V. Popadić, Perković, Vidović 1 (peterac), Ukropina 2, Ivović 4 (peterac), Spaić, Matković 2 (peterac), Banićević, Kandić (odbranio peterac).

HRVATSKA: Bijač (18 odbrana), Macan, Fatović 6 (peterac), Dobud 1, Joković 2 (peterac), Bukić 2 (peterac), Burić, Bušlje 2, Miloš, Vrlić 1 (peterac), Benić, Garsija, T. Popadić.

Bonus video: