regionalna liga u vaterpolu

Crnogorski klubovi u Gružu traže vizu za završni turnir

Jadran, Primorac i Budva će od danas do nedjelje igrati na polufinalnom turniru Regionalne lige

2057 pregleda 0 komentar(a)
Njihov duel u petak bi mogao da bude ključni: Vaterpolisti Primorca i Jadrana, Foto: Savo Prelević
Njihov duel u petak bi mogao da bude ključni: Vaterpolisti Primorca i Jadrana, Foto: Savo Prelević

Poslije šest mjeseci pauze, Regionalna liga u vaterpolu se vraća na scenu. Zbog pandemije koronavirusa neće se, kao prethodnih sezona, igrati na uobičajeni način, već će se sve organizovati na tri turnira - dva su polufinalna i jedan finalni.

Od danas do nedjelje igraće se u Dubrovniku i Beogradu, nakon čega će biti poznati učesnici fajnl-fora u Zagrebu 26. i 27. marta. Svi crnogorski klubovi - Jadran, Primorac i Budva - igraće na bazenu u Gružu, gdje će pored domaćeg Juga, koji je prvi favorit, rivali za plasman u glavni grad Hrvatske biti Radnički iz Kragujevca i Solaris iz Šibenika.

Jadran je u posljednjih pet sezona stizao do same završnice i u Herceg Novom se nadaju da će i sada stići do fajnl-fora.

- Očekuje nas pet izuzetno kvalitetnih rivala. Postoji umor i problemi sa povredama, ali i cilj kojem težimo, a to je plasman na finalni turnir - rekao je kapiten Novljana Marko Petković.

U Kotoru duvaju neki novi vjetrovi. Primorac su preuzeli proslavljeni crnogorski vaterpolisti Mlađan Janović i Antonio Petrović, a trener je nekada najbolji igrač planete Sandro Sukno. Njegov tim je ove sezone pokazao da može da igra odlično.

- Jug je favorit grupe, biće zanimljivo vidjeti gdje se trenutno nalazimo u odnosu na jednog od favorita za titule prvaka Evrope. Sve ostale ekipe u bazenu će morati da nas ubijede da su bolje, a to neće biti lako, uvjeren sam u to - poručio je kapiten Primorca Marko Gopčević.

Budvani nemaju nikakav imperativ u Dubrovniku, ali im je cilj da upišu bar pobjedu.

- Očekuje nas vrlo težak i zahtjevan turnir, jer ćemo odigrati pet utakmica za četiri dana, a to nam je veliki problem zbog male rotacije. Nema imperativa, ali svakako je obaveza da damo sve od sebe i pokušamo da ostvarimo pobjedu. Šansu žemo tražiti protiv Solarisa, koji je po kvalitetu sličan nama - istakao je 24-godišnji Petar Ćetković.

Raspored turnira u Dubrovniku - danas: Jug - Jadran (17), Budva - Radnički (18.50), Primorac - Solaris (20.40). Sjutra: Solaris - Budva (10.30), Jug - Primorac (12.20), Radnički - Solaris (17), Primorac - Jadran (18.50), Budva - Jug (20.40). Subota: Jadran - Radnički (10.30), Jadran - Solaris (17), Primorac - Budva (18.50), Jug - Radnički (20.40). Nedjelja: Budva - Jadran (10), Solaris - Jug (11.50), Radnički - Primorac (13.40).

Preporučujemo za Vas