Primorac juri fajnl-for: Potrebna je pobjeda protiv Radničkog

Jug siguran učesnik F4, drugi putni iz Dubrovnika se traži između Kotorana i Kragujevčana

4097 pregleda 0 komentar(a)
Foto: PVK Primorac
Foto: PVK Primorac

Primorac ima šansu da se domogne finalnog turnira regionalne A1 lige koji je na programu krajem marta u Zagrebu.

Da bi se to dogodilo potrebno je da Kotorani u nedjelju od 13.40 časova savladaju Radnički iz Kragujevca i osvoje drugo mjesto u kvalifikacijama čiji je domaćin Dubrovnik.

Tim Sandra Sukna je juče opravdao ulogu favorita u duelu sa Budvanskom rivijerom 16:7, onda i dočekao da Jug pobijedi Radnički (17:6), što mu je dalo šansu pred sjutrašnji okršaj.

Jug ima četiri pobjede iz prva četiri kola i plasirao se na F4, Radnički je slavio tri puta, Primorac dva...

U meču Primorca i Rivijere nije bilo neizvjesnosti, kakav je odnos snaga vidi se i po tome što su Budvani već u prvom poluvremenu primili 12 golova (12:6).

Najraspoloženiji su bili Dušan Matković i Vuk Drašković sa po tri pogotka, Ešvort Molten, Danilo Adžić, Mlađan Janović i Gabrijel da Silva su upisali po dva, a po jedan David Vukotić i Marko Gopčević.

Budvani su imali dva strijelca - Blažo Mitrović je postigao čak šest golova, mrežu je tresao i Branko Franeta.

Ostala je, dakle, samo dilema - Primorac ili Radnički, nakon što je Jadran iz Herceg Novog u današnjem programu poražen u oba meča.

Gubio je od Radničkog (7:4), a onda i od Solarisa iz Šibenika (13:11).

"Mislim da smo u ovom trenutku dali maksimum. Nekoliko igrača je tek izašlo iz povreda, nismo mogli da računamo na Đura Radovića, o čijim kvalitetima ne moramo da trošimo riječi... Očigledno da je ovaj turnir došao u veoma teškom momentu za nas, ali sam siguran da ćemo kada se kompletiramo biti bolji", istakao je trener Jadrana Petar Radanović.

Sa turnira u Beogradu je plasman na fajnl-for osigurala Mladost, koja brani titulu regionalnog šampiona, a drugi putnik se traži između Jadrana iz Splita i Crvene zvezde.

Bonus video: