vaterpolo

"Ajkule" završile pripreme u Italiji, od ponedjeljka u Podgorici

"Zdravstveni bilten nije idealan. Imamo nekoliko povrijeđenih i bolesnih igrača, koji su već ispali iz igre za Roterdam", kazao selektor Vladimir Gojković

3685 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Aleksandra Krupanič
Foto: Aleksandra Krupanič

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore završila je šestodnevne pripreme u Đenovi sa ekipom Pro Reka i od ponedjeljka će boraviti u Podgorici, gdje će se pripremati i igrati na međunarodnom turniru sa selekcijama Srbije i SAD.

"Radili smo sa jednom od najboljih ekipa na svijetu. Zadovoljni smo jer su naši igrači imali priliku da treniraju sa jednom takvom ekipom. Osim Ivovića i Petkovića, uglavnom su bili mlađi igrači i ovo je za njih bilo neprocjenjivo iskustvo. Prva dva treninga su bila jako teška, dok su ti mladi igrači našli načina da se uklope i suprostave takvoj ekipi. Iz dana u dan je bilo sve bolje, i siguran sam da će ovo iskustvo u narednom periodu doći do izražaja", kazao je selektor Vladimir Gojković.

"Ajkule" nastavljaju pripreme u Podgorici, gdje ih - pod pokroviteljstvom Glavnog grada - od 27. do 29. januara očekuje turnir. Za četvrtak od 18 sati zakazan je duel protiv Srbije, dok se u petak u 11 sati Gojkovićev tim sastaje sa timom SAD. Sve utakmice igraju se bez prisustva publike.

"To će biti posljednja provjera pred kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u februaru. Nakon turnira, radićemo sami dvije nedjelje. Zdravstveni bilten nije idealan. Imamo nekoliko povrijeđenih i bolesnih igrača, koji su već ispali iz igre za Roterdam. Ali, tokom turnira u Podgorici imaćemo jasniju sliku", poručio je selektor Vladimir Gojković.

Spisak igrača za pripreme i turnir u Podgorici, Gojković objaviće sjutra.

Preporučujemo za Vas