Najbolji vaterpolista svijeta mora da završi karijeru u 27. godini?

"Koliko god bio spreman na svaku opciju, ovako nešto te šokira, pa tek mi je 27 godina. Moram da napravim još pretraga da vidimo šta će biti", rekao je Sukno za Tportal
128 pregleda 0 komentar(a)
Sandro Sukno, Foto: Reuters
Sandro Sukno, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.12.2017. 19:35h

Najbolji vaterpolista svijeta Sandro Sukno možda će biti prinuđen da završi karijeru u 27. godini, zbog srčanih problema.

Hrvatskom asu su u oktobru otkriveni zdravstveni problemi, koji su zahtjevali dalje pretrage. Sukno je nedavno bio na dodatnim pregledima, a kardiolog iz Rima Paolo Zepili je konstatovao da do kraja sezone neće moći da igra, te nagovijestio da je i nastavak karijere upitan.

"Koliko god bio spreman na svaku opciju, ovako nešto te šokira, pa tek mi je 27 godina. Moram da napravim još pretraga da vidimo šta će biti", rekao je Sukno za Tportal.

Sukno je vodio "barakude" do svjetskog zlata prošlog ljeta, a nedavno je izabran za igrača godine. Ima ugovor sa Pro Rekom do ljeta sljedeće godine, ali sada je izvjesno da ga neće odraditi do kraja.

"To je jako bolno za nas, ali ipak je zdravlje svakog sportiste prioritet za nas. Igraćemo bez jednog od najboljih na svijetu, to je veliki teret za ostatak sezone za našu ekipu u Evropi i italijanskom prvenstvu", rekao je predsjednik Pro Reka Mauricio Felugo.

Bonus video: