"Ajkule" domaćini turnira u Podgorici: Mečevi protiv Srbije i SAD su dobra priprema pred mečeve u Roterdamu

Za četvrtak je zakazan duel Crne Gore i Srbije od 18 sati, a u petak od 11 je duel Crna Gora - SAD

2540 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Wpolo.me
Foto: Wpolo.me

Podgorica će od danas do petka biti domaćin vaterpolo turnira na kojem, pored Crne Gore, učestvuju Srbija i SAD.

Prvog dana turnira sastaće se Srbija i Sjedinjene Američke Države (17:30h), za četvrtak je zakazan duel Crne Gore i Srbije od 18 sati, a u petak od 11 je duel Crna Gora - SAD.

Dueli protiv ovih selekcija priprema su za najvažniji događaj, koji očekuje ekipu Vladimira Gojkovića - kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre, od 14. do 21. februara u Roterdamu.

"Raspoloženje u ekipi je odlično, kondicija je malo šarena. Jedan dobar dio ekipe je prošao kroz jako zahtjevan fizički period sa ove tri vezane utakmice u Debrecinu, i odmah nakon toga put za Dubrovnik, gdje su neki igrači odigrali pet utakmica u četiri dana. Osjeća se umor kod pojedinih igrača. Pokušaćemo ovaj turnir i utakmice protiv reprezentacija SAD i Srbije da iskoristimo na najbolji mogući način. Nakon toga nas očekuju dvije pune sedmice, gdje ćemo raditi sami i imati finiš priprema pred odlazak na kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Roterdamu", poručio je Marko Petković.

Aleksa Ukropina vjeruje da on i njegovi saigrači mogu ispuniti glavni cilj i plasirati se na četvrte uzastopne Olimpijske igre.

"Okupili smo se prije dva dana u Podgorici u trenutno najjačem sastavu. Nažalost, bolesti i povrede su učinile da ne možemo da računamo na kompletan sastav. Ali, ovo je ekipa koja može da iznese turnir u Roterdamu i da se plasira na Olimpijske igre. SAD i Srbija dolaze u kombinovanom sastavu na turnir, ali će nam biti dobra priprema za Holandiju", istakao je Ukropina.

Crna Gora će u Roterdamu igrati u grupi A sa Brazilom, Kanadom, Grčkom, Gruzijom i Turskom. Prve dvije selekcije iz grupe idu u polufinale, a tri prvoplasirane na kraju turnira putuju na Olimpijske igre.

Bonus video: