Jadran nije imao šansi protiv Reka

Prvi poraz Novljana u najelitnijem evropskom takmičenju
57 pregleda 0 komentar(a)
VK Jadran Carine, Foto: Savo Prelević
VK Jadran Carine, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 20.12.2017. 18:50h

Jadran Carine je upisao prvi poraz u Ligi šampiona ove godine.

Poraz koji je svako očekivao i koji je bio unaprijed upisan protiv vjerovatno najbolje ekipe u Evropi - bolji od izabranika Vladimira Gojkovića bio je Pro Reko koji je u Igalu slavio rezultatom 15:5.

Samo u prvoj četvrtini je crnogorski šampion bio na nivou da se nosi sa velikanom, tada je i vodio (1:0, 2:1), a onda je uslijedio peterac Danila Merkulova i propuštena prilika za plus dva.

Kazna je bila brza i konkretna, Reko je preuzeo vođstvo pogocima Aleksandra Ivovića i Filipa Filipovića (3:2) i sigurnom odbranom držao Jadran bez gola skoro 14 minuta.

"Pro Reko je bio veoma dobar, posebno u drugom poluvremenu. Bili smo i mi dobri u prvom, ali nismo mogli da se odbranimo od kontranapada protivnika. Vodili smo na startu, promašili i peterac... Nedostajala su nam dva bitna igrača u rotaciji, ali protiv Reka mora dosta toga da se poklopi. Završili smo polusezonu, imamo razloga da budemo zadovoljni, a sada moramo da se spremimo za nastavak", rekao je Gojković.

Reko je u nastavku pogađao iz svih pozicija, prednjačili su Ivović i Franćesko di Fulvio, pa je samo bilo pitanje kojom će razlikom da slavi u Igalu.

Novljani, za koje nisu nastupili Marko Petković i Vladan Spaić, sada imaju skor od tri trijumfa, remija i poraza, dok je Reko slavio četvrti put.

Italijani su jednom poraženi, i to od Solnoka u Mađarskoj u prošlom kolu.

"Veoma poštujem Jadran i ovo je veoma bitan trijumf za nas. Igrali smo dobro, posebno sam zadovoljan izdanjem u odbrani i zaslužili smo pobjedu", istakao je trener Reka Vladimir Vujasinović.

Naredni rival Novljana biće Solnok - taj meč se igra u Igalu 13. januara naredne godine.

Rezultati 5. kola

Grupe A: OSC - Olimpijakos 6:10, Hanover - Partizan 16:6, Barseloneta - Dinamo Moskva 7:7, Breša - Jug 9:8.

Tabela: Olimpijakos 13, Dinamo 10, Breša 9, Jug 7, Barseloneta, OSC, Hanover 6, Partizan 0.

Grupa B: Jadran Carine - Pro Reko 5:15, Špandau - Eger 10:9, Alfen - Solnok 6:17; Odigrano u utorak: Sabadelj - Steaua 10:11.

Tabela: Pro Reko, Solnok, Špandau 12, Jadran Carine 10, Eger 7, Steaua, Sabadelj 3, Alfen 0.

Jadran Carine - Pro Reko 5:15 (2:3, 0:2, 1:3, 2:7)

Herceg Novi - Bazen Instituta "Simo Milošević". Sudija: Aleksandresku (Rumunija), Buć (Španija). Igrač više: Jadran Carine 2 (1), Pro Reko 4 (3). Peterci: Jadran Carine 1 (-).

Jadran Carine: Kandić (sedam odbrana), Ukropina 1, Popadić, Kriještorac 1, D. Banićević, Merkulov 1, B. Banićević, Gardašević 1, Radović, Mijušković, Drašković 1, Petković, Tešanović.

Pro Reko: Tempesti (osam odbrana), Di Fulvio 4, Mandić 2, Bruni, Molina 1, Bodega, Ivović 4, Ećenike 1, Alezijani 1, Filipović 1, Ajkardi 1, Masaro.

Bonus video: