Popadić: U grupi sve zavisi od nas i Grka

"Sve je izvjesnije da Đuro Radović zbog povrede neće moći da pomogne nacionalnom timu, a pod velikim znakom pitanja je i nastup Vladana Spaića

5145 pregleda 0 komentar(a)
Vlado Popadić, Foto: Aleksandra Krupanič
Vlado Popadić, Foto: Aleksandra Krupanič

Crnogorski vaterpolisti su ušli u sedmicu u kojoj ih čeka početak onoga što je bilo planirano još za mart prošle godine - kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre.

Turnir u Roterdamu kreće u nedjelju, a "ajkule" u Holandiju putuju u četvrtak. U kom sastavu - to je i dalje velika dilema.

Jer, sve je izvjesnije da Đuro Radović zbog povrede neće moći da pomogne nacionalnom timu, a pod velikim znakom pitanja je i nastup Vladana Spaića.

Savez je dužan da do četvrtka dostavi spisak Fini (13 igrača, plus dvije rezerve koje bi mogle da se iskoriste isključivo ako bude pozitivnih slučajeva na koronavirus), pa će neizvjesnost trajati još nekoliko dana.

"Posljednja nedjelja priprema je pred nama, atmosfera je stvarno odlična, momci su itekako motivisani. Svi znamo šta nam znači ovaj turnir, u igri su Olimpijske igre. Svi radimo u pravom smjeru da na kraju dođemo do tog cilja", rekao je Vlado Popadić.

"Ajkule" rade u specifičnim uslovima, već sedam dana su u "balonu" kako bi se igrači sačuvali od infekcije virusom COVID-19.

"Specifična je situacija u svom sportovima. Rad u Podgorici je bio najbolji mogući način da se što bolje izolujemo, da budemo sigurni pred sam polazak za Roterdam, jer su uslovi stvarno odlični", naglasio je Popadić.

Turnir u Roterdamu kreće u nedjelju, a Crna Gora je u grupi sa Turskom (koja je prvi rival), Kanadom, Brazilom, Grčkom i Gruzijom.

U grupi B su Hrvatska, Njemačka, Rusija, Francuska, Holandija i Rumunija.

Najbolje četiri ekipe iz obje grupe plasiraće se u četvrtfinale, dok će tri najbolje reprezentacije sa turnira izboriti plasman na Olimpijske igre.

"Apsolutni smo favoriti u prva tri kola turnira, i to je prilika da kroz te duele riješimo još neke nedoumice. Onda dolazi Grčka, sa kojom ćemo voditi veliku borbu za prvo mjesto, kako bismo dobili lakšeg protivnika u četvrtfinalu. Znamo se odlično sa Grcima, posljednji put smo igrali prije dvadesetak dana u Debrecinu. To je izuzetno kvalitetna reprezentacija, ali bićemo spremni da joj odgovorimo", zaključio je Popadić.

Bonus video: