crnogorski vaterpolisti stigli u roterdam

Vidović: Turska idealan rival za početak

"Naravno, Turska mora da se shvati ozbiljno, jer idemo iz dana u dan, iz meča u meč i to je jedini ispravan put", kaže Stefan Vidović

3882 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Waterpolo.hu
Foto: Waterpolo.hu

Treći nastup crnogorske vaterpolo reprezentacije na kvalifikacionim turnirima za Olimpijske igre počinje u nedjelju duelom protiv Turske.

Nakon što su svi članovi naše ekspedicije po dolasku u Roterdam bili negativni na koronavirus, sada je valjda vrijeme i da misle na ono najvažnije - na sam turnir i na to kako da na kraju budu među tri najbolje ekipe na turniru čime bi izborili vizu za Tokio.

Zbog pandemije virusa COVID-19, Fina je donijela i posebno pravilo - ako tri osobe iz ekspedicije tokom turnira budu pozitivne na koronavirus (igrači, stručni štab ili neka druga osoba iz ekspedicije), reprezentacija se momentalno diskvalifikuje sa takmičenja.

"Nakon napornog puta je vrijeme da malo odmorimo i da se posvetimo onom zbog čega smo došli. Bitno je da smo svi negativni i spremni za izazove", kaže Stefan Vidović.

Prvi rival je Turska, jedna od najslabijih ekipa na turniru.

"Mislim da imamo idealnog protivnika za početak. Da osjetimo bazen, da se pripremimo za teže utakmice koje nas očekuju. Naravno, Turska mora da se shvati ozbiljno, jer idemo iz dana u dan, iz meča u meč i to je jedini ispravan put. Nećemo potcijeniti nijednog rivala", istakao je Vidović.

U ponedjeljak izabranike Vladimira Gojkovića čeka duel sa Kanadom (17.30), a u utorak je protivnik Brazil (13).

Derbi je u srijedu protiv Grčke (16), a posljednji meč u grupi A naša selekcija igra u četvrtak sa Gruzojom (13).

"Obaveza je da u svakom meču budemo na 100 odsto mogućnosti. Svakako su Grci najozbiljniji rival u grupi. Za Grke se spremamo maltene od početka priprema, odlično ih poznajemo, ni sa naše ni sa njihove strane nema mnogo tajni", kazao je Dušan Matković.

U grupi B su Hrvatska, Njemačka, Holandija, Rusija, Rumunija i Francuska.

Po četiri tima iz dvije grupe idu u četvrtfinale koje je na programu u petak, polufinala se igraju u subotu.

Za nedjelju je zakazanom finale, kao i meč za treće mjesto.

Preporučujemo za Vas