Gojković: Primiti samo četiri gola protiv Grka je dobar posao

- Napravili smo veliki dio posla ovom pobjedom u grupi, a imamo još taj jedan meč. Probaćemo da što svježiji i u ovom naletu uđemo u četvrtfinale - istakao je selektor „ajkula”

3683 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Aleksandra Krupanič
Foto: Aleksandra Krupanič

Vladimir Gojković je prvi put kao selektor našao rješenje za Grčku i donio pobjedu koja se čekala od ljeta 2014. i grupne faze Evropskog prvenstva u Mađarskoj (11:6).

- Početak je bio izuzetno dobar, sve vrijeme dobra odbrana. U 2. četvrtini smo imali nekoliko velikih šansi koje nismo iskoristili da držimo meč pod još većom kontrolom, a i njihov golman je bio na visokom nivou - naglasio je Gojković nakon pobjede 8:4 u 4. kolu kvalfikacionog turnira za Olimpijske igre.

Crna Gora je primila tri puta manje golova, a dala jedan više nego 10. januara protiv istog rivala u finalu kvalifikacionog turnira za Superfinale Svjetske lige.

- Tek smo na pola puta, imamo još četiri utakmice do kraja, ali primiti samo četiri gola protiv Grka je dobar posao, prošli put su ih dali 12. Napravili smo veliki dio posla ovom pobjedom u grupi, a imamo još taj jedan meč. Probaćemo da što svježiji i u ovom naletu uđemo u četvrtfinale.

Prije derbija grupe A, igrao se derbi i grupe B, u kojem je Rusija dala pet posljednjih golova i šokirala Hrvatsku (14:13). Zbog toga bi „barakude” mogle da budu rival Crne Gore u polufinalu, ali „ajkule” nisu htjele da ih izbjegnu.

- Dan pred utakmicu sam rekao da želimo 1. mjesto u grupi, da rastemo kao tim i ostanemo na dobrom putu. Rusija je dokazala da je fantastična ekipa, ima odlične napadače. Gubila je 13:9 protiv Hrvatske i vratila se - istakao je Gojković.

Bonus video: