Dvomeč sa Solnokom kao nagrada

Vaterpolisti Primorca večeras u Budvi (18 sati) protiv mađarske ekipe igraju prvi meč osmine finala Evrokupa

4334 pregleda 0 komentar(a)
Primorac želi da se dokazuje, Foto: Krsto Vulović
Primorac želi da se dokazuje, Foto: Krsto Vulović

Primorac je odradio veliki posao u novembru i decembru prošle godine kada je pokazao kvalitet na kvalifikacionom turniru za Evrokup, onda i dominantno pobjeđivao rivale u crnogorskom prvenstvu.

Imali su Kotorani solidan nastup i u kvalifikacijama za plasman na fajnl-for regionalne lige prošlog mjeseca, a sada je na redu neka vrsta nagrade za sve dobro što su uradili mjesecima unazad - tim Sandra Sukna čeka dvomeč sa mađarskim Solnokom u osmini finala Evrokupa.

Prvi duel je večeras u Budvi od 18 sati. Primorac sanja iznenađenje protiv jednog od favorita u ovom takmičenju.

- Protivnik nije mogao da bude teži, ali volimo ovakve utakmice. Primorac ima mladu ekipu i rivali kakav je Solnok će najbolje pokazati gdje smo u ovom trenutku u odnosu na najjače ekipe. Mađari sigurno jesu među najboljima, uz Mladost su i najjači tim u Evrokupu. Gledajući kvalitet, Solnok bi mogao da igra i Ligu šampiona ove sezone - kaže kapiten Primorca Marko Gopčević.

Na golu Solnoka je iskusni Viktor Nađ, tu su još i Duško Pijetlović, Danijel Anđal, Filip Filipović, te trener Živko Gocić...

- Nema dileme ko je favorit u ovom dvomeču, ali nećemo se predati. Uradili smo dosta dobrih stvari ove sezone, želimo da nastavimo, mada smo u posljednje vrijeme trenirali bez nekoliko bitnih igrača koji su imali obaveze u reprezentaciji, tek se prije nekoliko dana u bazen vratio i golman Aleksandro Kralj. Ipak, motiv je veliki, samopouzdanje takođe, jer protiv ovakvog rivala se ne igra tako često - dodao je Gopčević.

Evrokup je bitan i za nastavak sezone.

- Dva meča protiv Solnoka su, na kraju krajeva, najbolja priprema za prvenstvo Crne Gore. U prvih nekoliko utakmica smo pokazali kakav potencijal imamo i vjerujem da ove sezone možemo do titule - istakao je Gopčević i nastavio:

- Treba da na ove mečeve gledamo kao na nagradu za rad uprkos svim problemima koje imamo, jer svi znaju da skoro četiri godine ne treniramo na svom bazenu, već svakodnevno putujemo u Budvu. Sve to nam otežava funkcionisanje, ali ekipa veoma dobro radi i zaslužuje sve ovo što joj se trenutno dešava. Primorac je konačno na pravom mjestu - zaključio je Gopčević.

Revanš je u Mađarskoj 6. marta, a pored okršaja Primorca i Solnoka parovi osmine finala su: Sabadelj - Mediterani, Barselona - Mladost Zagreb, Novi Beograd - Vuljagmeni, OSC - Pa d’Eks, Sintez - Dinamo Moskva, Radnički Kragujevac - Strazbur, Turkoan - Crvena zvezda.

Oduševljen sam partijama „ajkula“

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore je prošle sedmice na dominantan način stigla do vize za Olimpijske igre nakon što je slavila u svih sedam utakmica na kvalifikacionom turniru u Roterdamu.

Dio „ajkula“ su bili i vaterpolisti Primorca Dušan Matković i Miroslav Perković. - Gledao sam turnir i oduševljen sam kako su odigrali naši vaterpolisti. Bili su dominantni u svim mečevima, fizički superiorni i potpuno su zaslužili plasman na Olimpijske igre. Drago mi je i zbog saigrača Matkovića i Perkovića, pokazali su da posjeduju veliki kvalitet. Najvažniji je uspjeh reprezentacije, pogotovo ako znamo da uslovi za vaterpolo nisu toliko dobri - rekao je Gopčević.

Liga šampiona: Jadran od utorka u Budimpešti

Liga šampiona se nastavlja naredne sezone, a crnogorski predstavnik Jadran ide u Budimpeštu, gdje će se održati i drugi „balon“ grupe B.

Novljani su u prvom „balonu“ upisali pobjedu i dva poraza, a sada će u glavni grad Mađarske otputovati oslabljeni - u sastavu neće biti Đura Radovića, Dimitrija Obradovića, Dušana Banićevića i Nikole Brkića.

Jadran prvi meč igra u utorak protiv Breše, sjutradan je protivnik Barseloneta, a onda slijede i dueli sa Ferencvarošem (četvrtak) i Hanoverom (petak).

Tim Petra Radanovića je jedini trijumf upisao protiv Hanovera, a treći „balon“ će se održati takođe u Budimpešti, i to od 20. do 22. aprila.

Bonus video: