Jadran daleko od iznenađenja protiv Breše

Italijanski tim slavio 11:6

3844 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Waterpolo.hu
Foto: Waterpolo.hu

Vaterpolisti Jadrana su imali dobrih momenata u duelu sa Brešom, pogotovo u drugoj četvrtini, ali nisu mogli da izbjegnu poraz na startu drugog turnira grupe B Lige šampiona.

Novljani su u "Duna areni" u Budimpešti izgubili rezultatom 11:6, to im je treći poraz u četiri kola, ali i jedan od onih koji je unaprijed mogao da se predvidi.

Italijani su s dva gola otvorili utakmicu, Marko Petković je smanjio na 2:1, da bi Breša do kraja prve četvrtine napravila prvu osjetljiviju razliku i povela 4:1.

Jadran - u čijem sastavu nije bilo Đura Radovića, Dušana Banićevića, Dimitrija Obradovića i Nikole Brkića - kasnije je smanjila na 4:2, pa 5:3 pogocima Danila Radovića, ali je u drugom poluvremenu do izražaja došla snaga Breše.

Jedan od favorita grupe je imao i plus šest u posljednjoj četvrtini (9:3), da bi izabranici Petra Radanovića s tri vezana gola (dva Kanstantina Averke, te Martina Gardaševića) u finišu ublažili poraz...

Averka i Radović su bili dvostruki strijelci, pogađali su i Petković i Gardašević.

"Možemo da budemo zadovoljni rezultatom, jer smo došli oslabljeni na ovaj turnir. Mladi igrači su bili dobri u ovom meču, a u prvoj četvrtini smo i promašili neke šanse da uvedemo meč u neki drugačiji ritam. Breša je jedna od najboljih ekipa u Evropi, vjerujem i da će se boriti za titulu", rekao je Petković.

Jadran u srijedu od 19 sati igra protiv Barselonete, koja je danas u derbiju izgubila od Ferencvaroša rezultatom 11:10.

Hanover je bio ubjedljiv u duelu sa Dinamom iz Tbilisija (10:3), a istakli su se bivši crnogorski reprezentativci - trostruki strijelac je bio Aleksandar Radović, gol manje je upisao Darko Brguljan.

JADRAN - BREŠA 6:11 (1:4, 2:1, 0:2, 3:4)

Budimpešta - "Duna arena". Sudije: Stavridis (Grčka), Gomes (Španija). Igrač više: Jadran 6 (4), Breša 6 (4). Peterci: Breša 3 (2).

Jadran: Tešanović (15 odbrana), D. Radović 2, Vučurović, Vujičić, Vujović, Averka 2, Murišić, Gardašević 1, Musket, V. Radović, Stevović, Petković 1, Đurović.

Breša: Del Lungo (osam odbrana), Dolće 1, Prešuti, Lazić 1, Joković 3, Nikolaidis, Rencuto-Jodiće 1, Kanela 1, Alesijani 1, Vlahopulos, Di Soma 2, Đito 1, Đanaza.

Bonus video: