Novi poraz Jadrana: FTC bez problema opravdao ulogu favorita

Posljednji meč na turniru Novljani igraju u petak od 19 sati protiv Hanovera

1565 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Waterpolo.hu
Foto: Waterpolo.hu

Vaterpolisti Jadrana su poraženi i treći put na drugom turniru grupe B Lige šampiona, ukupno peti ove sezone u elitnom evropskom takmičenju.

Novljani su sada izgubili od Ferencvaroša (12:5) u meču u kojem su u većem dijelu meča bili daleko od nivoa koji je potreban da bio se ugrozio jedan od favorita.

Tim Petra Radanovića sjutra duelom protiv Hanovera (19 sati) zatvara drugi "balon" u Budimpešti i to je uostalom i meč za koji se crnogorski tim i spremao pred odlazak u Mađarsku.

Njemci, Jadran i Dinamo Tbilisi imaju po tri boda, čeka ih borba za četvrto mjesto u grupi (koje vodi na finalni turnir), pa bi trijumf protiv ekipe koju predvode Darko Brguljan i Aleksandar Radović bio bitan korak ka F8.

Jadran je na prvom turniru savladao Hanover i to mu je do sada jedini trijumf.

"FTC je aktuelni prvak Evrope i znali smo da će biti teško. Zadovoljan sam igrom u prve dvije četvrtine, kasnije je kvalitet Mađara presudio. Stigao nas je umor nakon dva teška meča", rekao je Radanović.

Strijelci za tim sa Škvera su bili Danilo Radović (dva gola), te Kanstantin Averka, Vasilije Radović i Džejk Musket.

FERENCVAROŠ - JADRAN 12:5 (4:1, 2:2, 3:1, 3:1)

Budimpešta - „Duna arena“. Sudije: Stavridis (Grčka), Cvart (Holandija). Igrač više: Ferencvaroš 9 (6), Jadran 9 (4). Peterci: Ferencvaroš 2 (2).

Ferencvaroš: Gardonji, Sedlmajer, Pol 1, Zalanki, Vamoš, Njiri, Fudulis 2, Jakšić 2, Nemet 1, Vigvari 4, Janšik 2, Konstantin-Bikari, Vogel (19 odbrana).

Jadran: Tešanović (devet odbrana), D. Radović 2, Vučurović, Vujičić, Vujović, Averka 1, Murišić, Gardašević, Musket 1, V. Radović 1, Stevović, Petković, I. Radović.

Bonus video: