Jadran "potonuo" protiv Hanovera, plasman na F8 sve teža misija

Šesti poraz Novljana u evropskoj eliti

6357 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Waterpolo.hu
Foto: Waterpolo.hu

Šesti poraz u sedam utakmica u grupi B Lige šampiona je i umanjio šanse vaterpolista Jadrana u želji da se plasiraju na finalni turnir.

Crnogorski predstavnik je u posljednjem meču na drugom turniru u Budimpešti izgubio od Hanovera 9:4, jednog od rivala za četvrto mjesto koje vodi na F8 i sada na tabeli ima tri boda manje od njemačke ekipe.

Hanover je bolji i u međusobnom skoru, jer je duel u prvom „balonu“ završen pobjedom Jadrana rezultatom 12:11.

Novljani su bili u igri u prvom poluvremenu, početkom treće četvrtine je smanjio preko Vasilija Radovića na 5:3, a onda su „potonuli“, jer je rival brzo stigao do nedostižnih 9:3 početkom posljednjeg dijela igre.

Jadran je na ovom turniru bio oslabljen neigranjem Đura Radovića, Dušana Banićevića, Dimitrija Obradovića i Nikole Brkića, a meč sa Hanoverom je propustio i golman Petar Tešanović.

"Poremetilo nas je to što je Tešanović na dan meča bio pozitivan na koronavirus, očigledno i da nas je potreslo pred ovaj meč, mada je i Darko Đurović bio dobar i odradio je posao kako treba. Imali smo neki ritam u prve dvije četvrtine, ali je razliku napravio naša loša realizacija u napadu s igračem više", rekao je trener Jadrana Petar Radanović.

Nakon sedam rundi prvo mjesto na tabeli grupe B dijele Barseloneta i Breša sa po 18 bodova, Ferencvaroš ima 15, Hanover je sakupio šest, a Jadran i Dinamo Tbilisi po tri.

Treći turnir će se održati od 20. do 22. aprila, ponovo u Budimpešti, a tim sa Škvera čekaju dueli sa Brešom, Barselonetom i Dinamom.

HANOVER - JADRAN 9:4 (1:1, 3:1, 3:1, 2:1)

Budimpešta - „Duna arena“. Sudije: Kun (Mađarska), Gomes (Španija). Igrač više: Hanover 3 (1), Jadran 5 (1). Peterci: Hanover 2 (2).

Hanover: Šenkel (11 odbrana), Ćorušić, Macan, Real, Brguljan 1, Radović 3, Muslim 2, Nagaev 2, Rotermund, Kubiš, Šece, Vinkelhorst 1, Benke.

Jadran: Đurović (četiri odbrane), D. Radović, Vučurović, Vujičić, Vujović, Averka 2, Murišić, Gardašević, Musket, V. Radović 1, Stevović, Petković 1, I. Radović.

Bonus video: