Primorac dao 16 golova i izgubio od Solnoka

Blistao je Vuk Drašković koji je upisao sedam pogodaka

3278 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Krsto Vulović
Foto: Krsto Vulović

Primorac je u Solnoku završio evropsku sezonu, ali je uradio dovoljno da popravi utisak protiv favorita nakon teškog poraza u Budvi prije sedam dana kada je rezultat bio 18:8.

Kotorani su izgubili od Solnoka 17:16 u revanšu osmine finala Evrokupa u meču bez odbrana u kojem su u prvih 16 minuta šest puta imao prednost.

U prvom poluvremenu se igralo gol za gol i Primorac je dok je imao snage parirao, sve do sredine treće dionice kada je domaćin s tri vezana gola poveo 13:10.

I nakon toga je, doduše, ekipa Sandra Sukna bila blizu, ali se pitanje pobjednika nije postavljalo...

Vuk Drašković se upisao čak sedam puta (dva gola je postigao iz peterca), a mrežu Mađara su pogađali i Dušan Matković i Aljoša Mačić (po tri), te Miroslav Perković, Ešvort Molten i Đorđije Stanojević.

U Solnoku su se, kao i u prvoj utakmici, istakli srpski asovi - Filip Filipović, Duško Pijetlović i Radomir Drašović su bili trostruki strijelci.

SOLNOK - PRIMORAC 17:16 (3:4, 6:5, 5:3, 3:4)

Solnok - Bazen „Tisaligeti“. Sudije: Zajdel (Njemačka), Galkin (Rusija).

Solnok: V. Nađ, Anđal 1, Dori 3, Šmolc 2, A. Nađ, Pijetlović 3, Janšik 1, Kovač 1, Segalmi, Filipović 3, Drašović 3, Teleki, Banjai.

Primorac: Kralj, Drašković 7, Vukasović, Gopčević, Mačić 3, Molten 1, Kljajić, Vukotić, Perković 1, Da Silva, Matković 3, Stanojević 1, Isljamović.

Bonus video: