Gojković saopštio spisak, povratak Ivovića

U odnosu na ljetošnje SP, sada nema Miloša Šćepanovića, Saše Mišića, Uroša Čučkovića, Nikole Murišića, Aleksandra Radovića, te Darka Brguljana, koji je odstranjen iz nacionalnog tima
64 pregleda 0 komentar(a)
Vladimir Gojković, Foto: Betaphoto
Vladimir Gojković, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 09.12.2017. 10:38h

Selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore Vladimir Gojković saopštio je spisak igrača za utakmicu 2. kola grupe A Svjetske lige sa reprezentacijom Srbije.

Utakmica se igra u utorak u Nišu, a na spisku je i Aleksandar Ivović, as Pro Reka, koji je propustio posljednje veliki takmičenje - Svjetsko prvenstvo u Budimpešti.

Pored Ivovića, tu su i golmani Dejan Lazović i Slaven Kandić, te Draško Brguljan, Bojan Banićević, Marko Petković, Stefan Vidović, Đuro Radović, Dragan Drašković, Aleksa Ukropina, Vladan Spaić, Vlado Popadić i Jovan Sarić.

U odnosu na ljetošnje SP, sada nema Miloša Šćepanovića, Saše Mišića, Uroša Čučkovića, Nikole Murišića, Aleksandra Radovića, kao i Darka Brguljana, koji je odstranjen iz nacionalnog tima.

"Imali smo dosta problema sa povredama, prije svega mislim na Čučkovića na kojeg smo računali, ali opet ima povredu ramena. Imamo i mnogo problema na poziciji centra - neki igrači su povrijeđeni, a neki imaju komplikovanu situaciju sa svojim klubovima. Važan je dio sezone, klubovi su nas molili da ih pustimo. Iako mi imamo pravo da pozovemo te igrače, nismo htjeli da pravimo probleme na relaciji klub-igrač za kasnije, jer se radi o dužim i stabilnim ugovorima", rekao je Gojković za sajt Vaterpolo i plivačkog saveza.

Sve to je bitno uticalo na kvalitet ekipe koja će se suprotstaviti "delfinima" u Nišu.

"U Niš idemo s ekipom koju nismo planirali u prvom momentu. Ali, ko god dobije šansu ima priliku da se pokaže. Igramo protiv možda najbolje reprezentacije na svijetu koja je apsolutni favorit, ali i mi smo Crna Gora i uradićemo sve da u tom meču pružimo pravi otpor", dodao je Gojković.

Naši vaterpolisti su bili slobodni u prvom kolu u kojem je Srbija bila bolja od Rumunije rezultatom 12:3.

Duel u Nišu je posljednji u grupi u 2017, a prvi u narednoj je meč sa Rumunima 16. januara u kojem će Crna Gora biti domaćin.

Slijedi potom utakmica sa Srbijom (20. mart), a za kraj gostovanje Rumuniji (10. april).

Bonus video: