Gargović oborio dva državna rekorda: Potrudiću se da rezultati budu još bolji

"Radim u vrhunskim uslovima u Kazanju", istakao je Gargović

8148 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Wpolo.me
Foto: Wpolo.me

Crnogorski plivač Ado Gargović bilježi odlične rezultate na Otvorenom prvenstvu Rusije, koje je ujedno i kvalifikacionom za Olimpijske igre.

Gargović boravi u Kazanju u sklopu Fina kampa, a na takmičenju učestvuje preko 700 plivača iz Rusije sa plivačima iz 13 zemalja svijeta.

Takmičenje traje sedam dana, a već na startu je Gargović postavio crnogorske rekorde.

Na 400 kraul je plivao u vremenu 04:11,11 (prethodni rekord, star 33 godine, držao je Danijel Kljaković - 04,19,17), a istakao se i u trci na 200 kraul.

Plivao je u vremenu 01:56,34 i popravio lični rekord od prije tri sedmice (01:57,69).

Crnogorskom reprezentativca u naredna tri dana očekuju nastupi u disciplinama 100 kraul, 200 mješovito i 50 kraul.

"Više sam nego zadovoljan oborenim rekordima. Tokom tri mjeseca provedenih u Rusiji konstantno sam davao maksimum na treninzima i kao rezultat toga nastali su novi državni rekordi za koje ću, u narednom periodu, da se potrudim da budu još bolji", rekao je Gargović i dodao:

"Radim u vrhunskim uslovima i želim najprije da se zahvalim Vaterpolo i plivačkom savezu Crne Gore koji mi je u kontaktu sa FINA omogućio da prisustvujem ovakvom kampu", istakao je Gargović.

Danijela Franeta, Gargovićev trener u Crnoj Gori, ističe da nakon svakog mjeseca dobija izvještaje od predstavnika Fine koji su prezadovoljni Gargovićevim radom.

"Ovi državni rekordi su samo početak njegovog napretka i potvrda da je opravdao povjerenje koje mu je dato. Ado je otvorio vrata i ostalim crnogorskim plivačima, koji u narednim godinama mogu da treniraju u uslovima koji se ne mogu porediti sa uslovima u Crnoj Gori", kazala je Franeta.

Bonus video: