Drašković pred Steauu: Opuštanje bi nam stvorilo probleme

Jadran je do sada savladao Špandau i holandski Alfen, a remizirao je sa Egerom u prošlom kolu
0 komentar(a)
Dragan Drašković Jadran Carine, Foto: Savo Prelević
Dragan Drašković Jadran Carine, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 07.12.2017. 18:11h

Jadran Carine nastavlja put u Ligi šampiona motivisan da još jednom dokaže da rezultati do sada na evropskoj sceni nisu slučajnost.

Dvije pobjede i remi učinak je crnogorskog šampiona pred sjutrašnje gostovanje Steaui u Bukureštu (19.30 časova, prenos na TV Arenasport 2), timu koji je u prva tri kola upisao isto toliko poraza.

"U pitanju je iskusna ekipa, iako je do sada upisala tri poraza. Steaua zna da bude neugodna na svom bazenu, a nosioci igre su joj internacionalci, tu prije svega mislim na našeg Nikolu Murišića, te Ivana Buljubašića, Adrija Delgada i Đorđa Filipovića", rekao je iskusni crnogorski reprezentativac Dragan Drašković.

Novljani ne bježe od uloge favorita. Uostalom, tabela govori ko je u prednosti u ovom susretu.

"Na papiru smo favoriti, i to prihvatamo. Ali, ne smijemo nijednog trenutka da pomislimo da će biti lako, jer u tom slučaju slijedi surova kazna. Jednostavno je - samo pravim pristupom možemo da budemo konkurentni u Evropi i moramo da odigramo kao u prethodnim mečevima", istakao je Drašković.

Jadran je do sada savladao Špandau i holandski Alfen, a remizirao je sa Egerom u prošlom kolu.

"Vidjeli smo protiv Alfena na kakve probleme možemo da naiđemo ako ne igramo odbranu na vrhunskom nivou. Vjerujem da smo u tom susretu naučili lekciju i da protiv Steaue pobjeda neće doći u pitanje", dodaje Drašković.

Uz malo sreće, Jadran je do sada mogao da ima maksimalan učinak u Ligi šampiona. Remi sa Egerom u Igalu je, ipak, pozitivan ishod, iako tim sa Škvera ima za čime da žali.

"Odbrana je u toj utakmici bila odlična, ali smo u napadu imali mnogo problema. Sada očekujem da budemo na istom nivou pred svojim golom, ali i da pokažemo više pred protivničkim. Prethodni period nam je dobro došao da odmorimo i spremni smo za ovo gostovanje, a potom i za finalni turnir Kupa Crne Gore", zaključio je Drašković.

Duel Steaue i Jadrana u grupi B je jedini koji se igra u petak, ostali su na programu u subotu. Sastaće se još Eger - Sabadelj, Alfen - Špandau i Solnok - Pro Reko.

Parovi grupe A su Olimpijakos - Partizan, Dinamo Moskva - Hanover, Jug - Barseloneta, OSC - Breša 20.30.

Bonus video: