Podrška Gojkoviću, Brguljanovo ponašanje se ne može tolerisati

"Njegov dalji angažman u reprezentaciji biće razmotren od strane selektora ukoliko igrač spozna učinjenu grešku i izrazi spremnost za maksimalnu angažovanost i odgovoran odnos prema nacionalnoj selekciji, saigračima i stručnom stabu", navodi se u saopštenju sa sjednice
53 pregleda 1 komentar(a)
Darko Brguljan, Foto: Reuters
Darko Brguljan, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.12.2017. 15:31h

Selektor seniorskog nacionalnog tima Vladimir Gojković dobio je podršku Upravnog odbora Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore, a njegov izvještaj sa Svjetskog prvenstva u Budimpešti ocijenjen je pozitivno, "pogotovo uvažavajući okolnosti procesa podmlađivanja selekcije i stvaranja osnova za ovaj i naredni olimpijski ciklus", saopšteno je sa današnje sjednice UO VPSCG.

Više od četiri mjeseca nakon prvenstva u Budimpešti, UO se oglasio i povodom incidenta, odnosno odstranjivanja iz ekipe Darga Brguljana, uoči meča sa Rusijom za peto mjesto.

"Po pitanju narušavanja discipline tokom SP u Budimpešti od strane Darka Brguljana, konstatovano je da je njegov odnos prema obavezama u reprezentaciji bio nedopustiv, tim prije što je upravo on kao iskusan igrač trebalo da bude uzor mlađim reprezentativcima. Kako se takvo ponašanje u našim reprezentativnim selekcijama ne može tolerisati nikome, UO VPSCG je dao punu podršku selektoru koji ga je udaljio iz sastava do daljnjeg. Njegov dalji angažman u reprezentaciji biće razmotren od strane selektora ukoliko igrač spozna učinjenu grešku i izrazi spremnost za maksimalnu angažovanost i odgovoran odnos prema nacionalnoj selekciji, saigračima i stručnom stabu", navodi se u saopštenju sa sjednice.

"Nastupi selekcija 1997. godište (U20), 2000. godište (U17) i 2002. godište (U15) su ocijenjeni kao uspješni, a pogotovo selekcije U17 koja je osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu na Malti", stoji u saopštenju.

UO VPSCG je verifikovao odluku o imenovanju Danijele Franete za predsjednika Stručnog savjeta za plivanje VPSCG, dok su za članove SS za plivanje imenovani Dijana Dika Saveljić, Sead Adrović, Rajko Ćupić i Predrag Ivanović.

Verifikovane su Propozicije za Kup Crne Gore 2017/2018., kao i Odluka o vanrednom prelaznom roku 2017/2018. Na sastanku UO je dogovoreno da se Skupština VPSCG održi 27. decembra u prostorijama VPSCG u Podgorici.