Vaterpolisti Budve mjesecima bez zarade, neizvjestan nastavak takmičenja

Uprava PVK Budva – Budvanska rivijera oglasila se „iznuđenim saopštenjem“, dostavljenim „ Vijestima" u kome navode da je dovedeno u pitanje sprovođenja plana i programa rada i učešće u svim daljim takmičenjima

6408 pregleda 157 reakcija 16 komentar(a)
Foto: Krsto Vulović
Foto: Krsto Vulović

Opstanak Plivačko vaterpolo kluba Budva – Budvanska rivijera doveden je u pitanje, nakon što osnivač - Opština Budva mjesecima ne izvršava svoje obaveze, zbog čega vaterpolisti, ali i treneri ne primaju zarade, a sudbina kluba je neizvjesna.

Uprava PVK Budva – Budvanska rivijera oglasila se „iznuđenim saopštenjem“, dostavljenim „ Vijestima" u kome navode da je dovedeno u pitanje sprovođenja plana i programa rada i učešće u svim daljim takmičenjima.

„Nepoštovanje normativa u proceduri prenosa srdstava koja su klubu dodijeljena shodno odluci osnivača od 22. februara 2020. uticala je na to da igračima, trenerima i administraciji kluba nijesu isplaćene zarade puna četiri mjeseca, a klub već izvjesno vrijeme nije u mogućnosti da izmiruje tekuće obaveze. Cijeneći da se vaterpolo u Budvi igra više od 90 godina, kao i brojne generacije sportista koje je klub iznjedrio i da u klubu trenutno ima više od 250 dječaka i djevojčica, vjerujemo da će javnost razumjeti ozbiljnost situacije u kojoj se našao jedna od najstrijih i najtrofejnijih sportskih kolektiva u budvanskoj opštini“, navode u PVK .

Iz uprave kluba ukazuju predstavnicima osnivač da je svako pitanje o izboru organa upravljanja kluba rješivo, ali da se ni po koju cijenu ne smije dovesti u pitanje rad u klubu i učešće na takmičenjima.

Bonus video: