Može li Primorac da prekine dominaciju Jadrana?

Počinje finalna serija plej-ofa za vaterpoliste - Primorac večeras od 18 sati u Budvi dočekuje Novljane

4699 pregleda 2 komentar(a)
Veliki rivali u borbi za pehar, Foto: Savo Prelević
Veliki rivali u borbi za pehar, Foto: Savo Prelević

Vrijeme je za šampionsku borbu između Primorca i Jadrana, borbu koja bi prema svim najavama trebalo da bude neizvjesnija nego one koje smo imali prilike da gledamo godinama unazad.

Kotorani prijete najvećem rivalu, imaće i prednost domaćeg bazena, mada ona praktično ni ne postoji zato što Primorac rivale dočekuje u Budvi.

Tim Sandra Sukna se kroz regularni dio šampionata izborio za prvo mjesto, a finalna serija, koja se igra na tri pobjede, startuje večeras od 18 sati u budvanskom bazenu „Dragan Trifunović“.

- Ovo je najslađi dio sezone, kreću utakmice za trofej. Ne možemo pričati o prednosti domaćeg bazena, ali se nadam da će finalna serija biti zanimljiva.

Spremni smo i želimo da dođemo do pehara - rekao je Sukno i nastavio:

- Jadran ima nekoliko odličnih individualaca, reprezentativaca duži niz godina i moramo da spriječimo njihove lagane golove. Novljani dosta igraju na kontranapade, a naša najveća prednost su centri koji nam daju dubinu. Mislim da imamo ozbiljne šanse ako nametnemo svoj ritam i ako budemo agresivni u napadu - istakao je legendarni Hrvat.

Primorac čeka na ovaj trofej još od 2008, a Jadran ga je osvajao posljednjih šest sezona.

- Očekujem neizvjesne mečeve, jer je Primorac tokom sezone pokazao da je konkurentan. Nama su utakmice u Ligi šampiona koristile da dođemo do nivoa forme koji želimo, da ubrzamo ritam i nadam se da će nam to koristiti u finalu - rekao je trener Jadrana Petar Radanović.

Uzbuđenja očekuje i kapiten Marko Petković:

- Primorac je mlada, ali veoma lijepo sklopljena ekipa pod komandom Sukna. Mi prihvatamo ulogu favorita, a mislim da je prva utakmica mnogo bitna, da ona može da odredi u kom će pravcu ići finalna serija - jasan je Petković.

Drugi meč finala je na programu 4. maja u Igalu, a treći 10. maja u Budvi. Termini eventualnog četvrtog i petog duela su 13. odnosno 17.

Bonus video: