Radanović: Da krunišemo brejk; Gopčević: Možemo da se nosimo s Jadranom

Novljani su u prvoj utakmici u Budvi slavili poslije peteraca

2784 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Aleksandar Kaluđerović
Foto: Aleksandar Kaluđerović

Vaterpolisti Jadrana su na startu finalne serije crnogorskog prvenstva uradili ono što im je bilo neophodno - savladali su Primorac u gostima, na bazenu u Budvi, i napravili prvi korak ka odbrani titule.

Serija se nastavlja u utorak u Igalu (19 sati),opšti je utisak da Primorac nije rekao posljednju riječ, a u finalu koje se igra na tri trijumfa prostora za preokret uvijek ima...

"Napravili smo brejk, slavili u Budvi i sada bi bilo dobro kada bismo tu pobjedu krunisali i u drugoj utakmici. Neće biti lako, Primorac je konkurentan, ali ako zaustavimo njegovu igru na centre i budemo agresivni, onda imamo realne šanse da povedemo 2:0", rekao je trener Jadrana Petar Radanović.

Novljani su u srijedu slavili nakon peteraca u duelu u kojem su dugo imali prednost, a onda i tridesetak sekundi prije kraja golom Dimitrija Obradovića izjednačili na 10:10.

U penal ruletu nije bilo dileme, jer su Kotorani promašili dva od tri šuta, a Jadran pogodio sva četiri...

"Uložićemo i posljednji atom snage kako bismo odmah izjednačili. U prvom meču je Jadran imao više sreće, ali uzbuđenja nisu izostala. Nismo ni klonuli duhom, naprotiv. Vidjeli smo da možemo da pariramo velikom rivalu i da imamo kvalitet da napadnemo titulu. Naravno da se nadamo da možemo na tron, iako je Jadran i prije finala važio za favorita", kazao je kapiten Primorca Marko Gopčević.

Treća utakmica se igra 10. maja u Budvi, a termini eventualnog četvrtog i petog duela su 13. odnosno 17.

Bonus video: