Primorac vratio brejk u Igalu, odlučila vrhunska odbrana Kotorana

Kotorani su se osvetili Novljanima za poraz nakon peteraca u Budvi, slavili u Igalu 8:6 (2:3, 3:1, 2:1, 1:1) i izjednačili rezultat u finalu na 1:1

10620 pregleda 22 reakcija 3 komentar(a)
Marko GHopčević šutira jedan od dva peterca, Foto: Vuk Ilić
Marko GHopčević šutira jedan od dva peterca, Foto: Vuk Ilić

Nakon sezona potpune dominacije Jadrana, Primorac je vratio neizvjesnost u šampionat Crne Gore u vaterpolu, a sada je potvrdio da je spreman da ide do kraja, do titule čekane od davne 2008. godine.

Kotorani su se osvetili Novljanima za poraz nakon peteraca u Budvi, slavili u Igalu 8:6 (2:3, 3:1, 2:1, 1:1) i izjednačili rezultat u finalu na 1:1.

Presudila je vrhunska odbrana tima Sandra Sukna, koji je primio samo dva gola u devet napada domaćina sa igračem više, a gosti su i ukrali nekoliko važnih lopti.

Primorac je poveo 1:0 i 2:1, da bi Nikola Brkić i Kanstantin Averka preokrenuli za prvo i, ispostaviće se, jedino vođstvo Novljana.

Marko Gopčević je preokrenuo sa dva gola iz peteraca, a Martin Gardašević u posljednjem minutu 1. poluvremena izjednačio na 4:4.

Prije odmora je, ipak, Dušan Matković vratio prednost gostima, a kada je Ešvort Molten iskoristio igrača više na polovini 3. četvrtine za 6:4, bilo je jasno da je Primorac blizu izjednačenja u finalu.

Jadran je preko Averke i Đura Radovića prilazio na minimalni zaostatak, ali je tačku na "i" stavio Miroslav Perković golom dva minuta i 20 sekundi prije kraja za konačnih 8:6.

Gopčević je jedini dao dva gola za Primorac, po jedan su upisali Matković, Molten, Perković, Uglješa Vukasović, Mlađan Janović i Đorđije Stanojević.

Pobjeda dobija još više na važnosti ako se zna da u ekipi nije bilo Vuka Draškovića i Danila Adžića.

Za domaće je dva puta pogodio Averka, po jednom Brkić, Gardašević, Radović i Marko Petković.

JADRAN - PRIMORAC 6:8 (3:2, 1:3, 1:2, 1:1)

Igalo - Bazen Instituta „Simo Milošević”. Igrana bez prisustva publike. Sudije: Mišković i Obradović. Igrač više: Jadran 9 (2), Primorac 6 (2). Peterci: Jadran 1 (1), Primorac 2 (2).

Jadran: Tešanović (10 odbrana), D. Radović, Vučurović, Obradović, Vujović, Averka 2 (1), Murišić, Gardašević 1, Đ. Radović 1, Banićević, Brkić 1, Petković 1, V. Radović, Đurović.

Primorac: Kralj (11 odbrana), Janović 1, Vukasović 1, Gopčević 2 (2), Mačić, Molthen 1, Sekulić, Klikovac, Perković 1, Da Silva, Matković 1, Stanojević 1, Vukšić, Isljamović.

Bonus video: