Jadran nastavio dominaciju, Primorac nemoćan na Škveru

Jadran osvojio sedmu vezanu, a ukupno desetu titulu prvaka Crne Gore

12374 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Vuk Ilić
Foto: Vuk Ilić

Dominacija Jadrana crnogorskim vaterpolom se nastavlja – klub iz Herceg Novog osvojio je sedmu uzastopnu, ukupno desetu titulu, ubjedljivom pobjedom nad Primorcem 10:5 u četvrtom meču finalne serije, koju je riješio sa 3:1.

Nakon tri izjednačena duela, te pobjeda gostujućih timova, Jadran je na svom Škveru opravdao ulogu favorita.

Pobjednik je mogao da se nasluti nakon prve četvrtine, koju su Novljani dobili 3:0, golovima Averke (dva) i Danila Radovića.

Jedan detalj u prvom dijelu je, takođe, odredio tok meča – Kotorani su imali peterac kod 0:0, ali je Matković bio neprecizan, čime kao da je najavio reviju promašaja gostiju, i sa pet metara i iz igre.

Nijedan od tri penala Primorac nije iskoristio, a nakon Matkovića, dva puta nije pogodio Molten (jedan šut odbranio je Tešanović).

Na drugoj strani, Jadran je bio mnogo mirniji u napadu, koristio je i dobre situacije i greške rivala, pa je tako Gardašević u posljednjoj sekundi prvog poluvremena, nakon izgubljene lopte igrača iz Kotora, postigao gol za 5:2 i donio svom timu lijepu prednost pred nastavak.

Serijom 3:0, u kojoj su pogađali Vasilije Radović i Marko Petković dva puta, Jadran je sredinom treće četvrtine poveo 8:2 i šampionsko slavlje je moglo da počne...

Novljani su do kraja zadržali veliku prednost, a Primorac, koji je igrao prvo finale od 2013. godine, bio nemoćan da priprijeti, jer je u napadu jedini bio raspoložen 16-godišnji Mlađan Janović.

Bonus video: