Izborna skupština zakazana za subotu; Vičević: Krši se Zakon o sportu i Statut VPSCG

"Obaveza VPSCG je bila da upozna delegate o izvršenom nadzoru inspekcije", istakao je kandidat za prvog čovjeka Saveza

8271 pregleda 2 komentar(a)
Mirko Vičević, Foto: B. Pejović
Mirko Vičević, Foto: B. Pejović

Sjednica Izborne skupštine Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore bi trebalo da se održi sjutra.

Bira se predsjednik - kandidati su Đuro Marić i Mirko Vičević - nasljednik Dejana Bajića kojem je još sredinom decembra prošle godine istekao četvorogodišnji mandat.

Čeka se Izborna skupština, a stižu informacije da ona možda i neće biti održana.

Zašto?

"Dobio sam Obavještenje o inspekcijskom nadzoru u kojem se navodi da je Skupština nezakonito zakazana za 15. maj, te se nalaže Savezu da novu zakaže poštujući Statut VPSCG i Zakon o sportu", kaže za "Vijesti" Mirko Vičević.

"To je nastavak kršenja Statuta VPSCG I djelovanja nezakonito u kontinuitetu još od 17. januara, što sam u više obraćanja javnosti iznosio. Ja kao kandidat za prvog čovjeka neću ni sada, a ni u budućnosti, biti dio bilo kojeg protivzakonitog poslovanja. Obaveza VPSCG je bila da upozna delegate o izvršenom nadzoru inspekcije", istakao je Vičević.

Izborna skupština je zakazana za subotu od 18 sati u Podgorici.

"Kao i više navrata do sada, bez ikakvog obzira se krši Zakon o sportu i Statut VPSCG, a podsjetnikom koji smo dobili o sjutrašnjem održavanju Skupštine VPSCG, jasno je da se ne poštuju ni državne institucije. Želim da javnost zna da ja, Mirko Vičević iz Kotora, to neću nikad raditi, niti biti dio toga", istakao je legendarni vaterpolista.

Inače, Izborna skupština koja je održana 31. marta je prekinuta.

Tada su se delegati Primorca žalili na to da nije ispoštovan Statut VPSCG i zahtijevali da se sjednica odgodi.

Po tri predstavnika na skupštini - dakle tri glasa - imaju najveći klubovi Primorac i Jadran, po dva Budvanska rivijera i Kataro.

Svi ostali klubovi "vrijede" po jedan glas - Budućnost i Verde (iz Podgorice), nikšićki Baterflaj i Nikšić, te Stari grad i Orka iz Budve.

Vičević ili Marić biće treći predsjednik Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore, nakon što je Srđan Kovačević bio na čelu od 2006. do 2016, a Dejan Bajić od 2016. do 2020. godine.

Bonus video: