Igrači će se postepeno priključivati

"Ajkule" počele pripreme za Tokio, Gojković: Nadam se da ćemo imati uspješno ljeto

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore u Tokiju će igrati u grupi sa Srbijom, Hrvatskom, Španijom, Australijom i Kazahstanom

7287 pregleda 50 reakcija 2 komentar(a)
Foto: Aleksandra Krupanič
Foto: Aleksandra Krupanič

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore počela je danas pripreme za Olimpijske igre (OI) koje će se od 23. jula do osmog avgusta održati u Tokiju.

"Ajkule" su plasman na OI izborile na februarskom kvalifikacionom turniru u Roterdamu, a rivali u grupnoj fazi u Japanu su im Hrvatska, Srbija, Španija, Australija i Kazahstan.

"Ajkule" su na prethodna tri nastupa na OI bile četvrtoplasirane.

"Počeli smo danas zvanično pripreme za ljeto koje je ispred nas. Sve je precizirano do samog odlaska za Tokio na Olimpijske igre. Ove sedmice krećemo sa jednim manjim brojem igrača iz domaćih klubova, koji su ranije završili sa klupskim obavezama. Krajem ove sedmice i početkom sljedeće će se priključiti ostali igrači iz domaćih klubova koji su bili učesnici finalne serije, kao i dio igrača iz inostranstva koji je završio obaveze u svojim klubovima. Nadam se da ćemo sprovesti kompletan rad i program i da ćemo imati uspješno ljeto", poručio je selektor Vladimir Gojković.

Reprezentacija će trenirati na Škveru u Herceg Novom, a zajedničke pripreme odradiće sa selekcijom SAD od 24. maja do 5. juna, kao i sa Francuskom od 7. do 12. juna. Od 19. do 23. juna „ajkule“ će trenirati sa selekcijom Italije u Rimu, a 24. juna putuju za Tbuilisi gdje će učestvovati na Finalnom turniru Svjetske lige od 26. juna do 1. jula. Po dolasku u Crnu Goru, do puta za Japan, naša reprezentacija treniraće na bazenima u Nikšiću i Podgorici.

Igrači će se postepeno priključivati pripremama, nakon obaveza u svojim klubovima i nakon finalnog turnira Lige šampiona koji se igra u Beogradu od 3. do 5. juna (pet reprezentativaca učestvovaće na fajnl-ejtu).

Na spisku Vladimira Gojković su: Dejan lazović, Draško Brguljan, Đuro Radović, Marko Petković, Uroš Čučković, Dimitrije Obradović, Stefan Vidović, Bogdan Đurđić, Aleksandar ivović, Vladan Spaić, Dragan Drašković, Miroslav Perković, Slaven Kandić, Dušan Matković, Vlado Popadić, Dušan Banićević, Petar Tešanović, Aleksa Ukropina, Savo Ćetković, Aljoša Mačić, Luka Murišić, Uroš Vučurović, Alen Isljamović, Vasilije Radović i Marko Mršić.

Igrači na širem spisku koji će participirati određeni period priprema, u odnosu na potrebe treninga su: Nenad Dragović, Darko Đurović, Martin Gardašević, Danilo Radović, Đorđije Stanojević, Andrija Korać, Vasilije Marinković, Jovan Vujović, Nikola Ivanović i Ilija Radović.

Preporučujemo za Vas