Novljani se ne plaše Mađara

"Eger je favorit na papiru, ali moraće da nas ubijedi i da je bolji u bazenu", rekao je trener Jadrana Vladimir Gojković
54 pregleda 0 komentar(a)
VK Jadran Carine, Foto: Savo Prelević
VK Jadran Carine, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 28.11.2017. 17:51h

San vaterpolista Jadran Carina da mogu da se plasiraju finalni turnir Lige šampiona bi mogao da postane realnost - potrebno je da se sjutra u Igalu savlada mađarski Eger.

Nakon dva kola Jadran ima dvije pobjede (protiv Špandaua kod kuće i Alfena u Holandiji), pa je duel sa renomiranim rivalom prilika da crnogorski šampion pokaže da li je i koliko se približio najboljim ekipama u Evropi.

Eger ima po trijumf i poraz do sada (izgubio je od Pro Reka) i jedan je od favorita da se plasira na finalni turnir na kojem će učestvovati osam ekipa.

Pro Reko je kao organizator F8 automatski obezbijedio učešće, a među sedam ekipa u grupi B se traže još tri putnika na turnir u Đenovi.

"Eger je favorit. Radi se o moćnom timu koji je pokriven na svim pozicijama. Jači je u odnosu na prošlu sezonu kada je stigao do finalnog turnira Lige šampiona. Mađari ove godine svakako imaju iste ambicije. Izgubili su u prošlom kolu na svom bazenu od Pro Reka i dolaze u Herceg Novi da nadoknade taj minus. S druge strane, nama ostaje da se borimo do poslednjeg atoma snage, da uz veliku podršku sa tribina pokušamo da napravimo iznenađenje i stignemo do pobjede. Eger je favorit na papiru, ali moraće da nas ubijedi i da je bolji u bazenu", rekao je trener Jadrana Vladimir Gojković za Sportklub.

U sastavu Egera je crnogorski reprezentativac Uroš Čučković, tu su srpski internacionalci Branislav Mitrović, Strahinja Rašović, Marko Avramović, Grk Angelos Vlahopulos, mađarski asovi Norbert Hošnjanski, Balaš Harai...

"Svjesni smo da smo samim plasmanom u Ligu šampiona osvarili veliki uspjeh, ali ne smijemo time da se zadovoljimo. Moramo da budemo na nivou na kojem smo bili u kvalifikacijama za Ligu šampiona, potom i u mečevima sa Špandauom i Alfenom, kao i većini utakmica u regionalnom takmičenju. Svakako ne smijemo da dozvolimo oscilacije koje smo imali u prethodne dvije utakmice protiv Partizana i Mladosti. Mislim da te oscilacije nisu plod umora, jer smo plivački dobro djelovali", jasan je Gojković.

Duel u Igalu počinje u 18.30 časova uz prenos na TV Arenasport 2.

Bonus video: