Vaterpolisti protiv SAD, Perković: Svaki meč nosi odgovornost

Duel "ajkula" i "jenkija" na programu u utorak od 20.15

4373 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Waterpolo.hu
Foto: Waterpolo.hu

Vaterpolo reprezentacija je u jeku priprema za pakleno ljeto koje je očekuje, a prvu zvaničnu provjeru ima sjutra veče - od 20.15 će na Škveru igrati protiv Sjedinjenih Američkih Država.

"Ajkule" od prošle sedmice treniraju sa "jenkijima", a sada će crnogorska javnost imati priliku da vidi dvije ozbiljne reprezentacije na djelu.

"Radimo dobro već desetak dana i sve sprovodimo po planu. Sparing sa Amerikancima je prava stvar u ovoj fazi priprema, a sada je na redu i taj zvanični duel. Neće se on mnogo razlikovati od prethodnih, ali nosi neku odgovornost i želimo da odigramo najbolje što možemo", rekao je mladi centar Miroslav Perković.

Danas je prvi trening sa nacionalnim timom odradio Stefan Vidović, koji se priključio nakon klupske sezone u italijanskoj Ortiđi.

"S velikim ambicijama sam došao na pripreme reprezentacije. Svi znamo šta nas čeka ovog puta, prvo Svjetska liga, onda Olimpijske igre. Put do uspjeha je težak, biće naporne pripreme, ali znamo da kroz to moramo da prođemo", istakao je Vidović i posvetio se Amerikancima:

"Svaki meč je važan - i zbog atmosfere, ali i da vidimo kako stojimo u ovom trenutku. Amerikanci su pravi rival", dodao je Vidović.

Naša selekcija će nakon priprema sa SAD trenirati sa Francuskom od 7. do 12. juna, takođe na Škveru.

Od 17. do 19. juna će boraviti u Podgorici, kada je planiran let za Italiju gdje će sparingovati sa selekcijom Italije.

"Ajkule" 24. juna putuju za Tbilisi na finalni turnir Svjetske lige (od 26. juna do 1. jula), a po dolasku u Crnu Goru - do puta za Tokio na OI - treniraće na bazenima u Nikšiću i Podgorici.

Bonus video: