"ajkule" večeras protiv sad

VPSCG: Neprihvatljiv odnos RTCG-a, dan pred utakmicu informisani smo da neće biti prenosa

"Iako je pomenuta utakmica već ušla u produkcijski plan RTCG i ista se nalazila u programskoj šemi i terminu koji je predložila RTCG, dan pred utakmicu smo informisani da do prenosa neće doći. Kako nam je saopšteno od strane nadležnih u RTCG, razlog odustajanja od prenosa je nedostatak finansijskih sredstava i osoblja"

16969 pregleda 32 reakcija 32 komentar(a)
Foto: Aleksandra Krupanič
Foto: Aleksandra Krupanič

Umjesto na RTCG, večerašnja (20.15) prijateljska utakmica vaterpolo reprezentacija Crne Gore i Sjedinjenih Američkih Država biće emitovana na TV MNE sport, saopšteno je iz Vaterpolo-plivačkog saveza Crne Gore (VPSCG).

Utakmicu je trebalo da prenosi RTCG-a, ali je - kako piše VPSCG - Javni servis odustao od prenosa usled nedostatka finansijskih sredstava i osoblja.

Kažu da je utakmica prethodno ušla u produkcijski plan RTCG i ista se nalazila u programskoj šemi i terminu koji je predložila RTCG, a da je do odustajanja došlo dan prije meča.

„Vaterpolo reprezentacija Crne Gore plasirala se na četvrte uzastopne Olimpijske igre, a prvi dio priprema za to veliko takmičenje odrađuje u Herceg Novom sa selekcijom Sjedinjenih Američkih Država. Tim povodom, dvije selekcije odigraće večeras zvanični meč na Škveru, i to će biti dobra provjera za „ajkule“ pred odlazak na finalni turnir Svjetske lige u Gruziji. Iako je pomenuta utakmica već ušla u produkcijski plan RTCG i ista se nalazila u programskoj šemi i terminu koji je predložila RTCG, dan pred utakmicu smo informisani da do prenosa neće doći. Kako nam je saopšteno od strane nadležnih u RTCG, razlog odustajanja od prenosa je nedostatak finansijskih sredstava i osoblja."

"Uvažavajući sve navedene okolnosti, smatramo da je ovakav odnos RTCG prema najtrofejnijoj crnogorskoj reprezentaciji, koja je prva izborila pravo učešća na četvrtim uzastopnim Olimpijskim igrama, neprihvatljiv, pogotovo uz činjenicu da je shodno epidemiološkim mjerama prisustvo publike ograničeno na jako mali broj, a dolazak reprezentacije SAD-e na pripreme u Crnoj Gori, u vrijeme COVID-19, je kuriozitet. Takođe, želimo da napomenemo da se prenosi vaterpolo utakmica odrađuju sa malim reportažnim kolima sa četiri kamere, što u suštini iziskuje najmanje finansijskih i organizacionih resursa. Nakon odustajanja javnog servisa od prenosa u interesu javnosti VPSCG je odmah angažovao privatnu firmu TV Mne sport, da u skladu sa svojim mogućnostima odradi na svom kanalu prenos uživo utakmice i time se ispuni javni interes", kazali su iz VPSCG-a.