„Ajkule” nakon peteraca savladale SAD

Odlučio gol Stefana Vidovića za 18:17

8322 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Vuk Ilić
Foto: Vuk Ilić

U prvom prijateljskom duelu na Škveru, vaterpolisti Crne Gore su nakon peteraca savladali Sjedinjene Američke Države 18:17.

Zanimljiv meč na otvorenom bazenu u Herceg Novom mogao je da bude riješen i u regularnom toku, ali „ajkule” nisu iskoristile napad sa igračem više.

Doduše, sve je moglo da bude riješeno znatno ranije, jer je oslabljeni tim Vladimira Gojkovića dominirao do polovine 3. četvrtine i poveo čak 9:4.

Jenkiji su, međutim, uzvratili serijom 5:0 i izjednačili tri i po minuta prije kraja. Savo Ćetković i Marko Mršić su dva puta donosili novu prednost domaćima, ali je Aleksander Bouen 65 sekundi prije kraja postavio konačnih 11:11.

U prvih šest serija peteraca svi igrači su bili precizni, prije nego što je neprecizan bio Luka Kjupido. To je kaznio Stefan Vidović i donio pobjedu Crnoj Gori.

„Ajkule” su igrale u podmlađenom sastavu, jer su zbog obaveza u klubovima izostali Aleksandar Ivović, Dejan Lazović, Uroš Čučković, Vladan Spaić, Aleksa Ukropina i Bogdan Đurđić.

Dušan Matković je bio najefikasniji sa pet golova, Đuro Radović je dao tri, Vidović, Mršić i Dragan Drašković po dva, a Ćetković, kapiten Draško Brguljan, Vlado Popadić i Dušan Banićević po jedan.

Kod gostiju je najbolji bio Bouen sa četiri.

Ovo je bio prvi prijateljski meč u sklopu priprema za finalni turnir Svjetske lige (Gruzija, 24. jun - 1. jul) i odlazak na Olimpijske igre u Tokiju.

Nakon priprema sa SAD, Gojkovićev tim će trenirati sa Francuskom od 7. do 12. juna, takođe na Škveru. Od 17. do 19. juna će boraviti u Podgorici, a onda ide u Italiju na sparing sa „setebelom”. Poslije povratka iz Gruzije, ekipa će trenirati na bazenima u Nikšiću i Podgorici.

Bonus video: